מה אוכלים היום?

מתכון למרק תפוחי אדמה וכרישה סמיך ונימוח

מרק נהדר שעשוי מרכיבים זמינים, זולים ובריאים ולא דורש עבודה מסובכת. תוסיפו סלט ולחם בצד ויש לכם ארוחה שלמה. טיפ: הכפילו כמויות, הקפיאו ושלפו בכל פעם שתחפשו להתחמם בארוחה חורפית מנחמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק תפוחי אדמה וכרישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 4 גבעולי כרישה, שטופים ופרוסים לעיגולים דקים
  • מלח
  • 1 כפית תימין קצוץ טרי (אופציונלי)
  • 1/4 כפית אבקת צ'ילי
  • 6 כוסות מים
  • 600 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר מרק עמוק וגדול על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הכרישה ומתבלים במלח. מבשלים במשך 5-7 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהכרשות רכות לגמרי.

2. מתבלים בתימין ובצ'ילי, ומערבבים יחד במשך 30 שניות.

3. יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ועלי הדפנה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

4. מסירים את עלי הדפנה, מתבלים בפלפל לבן ומעט מלח, מערבבים ומכבים את האש. בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק למחית במרקם הרצוי. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים חמים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר