קציצות בשר אפויות בתנור - גמישות בהגשה
קציצות בשר אפויות בתנור - גמישות בהגשה (צילום: shuttertstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 900 גרם-1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל אחד, מגורד
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפית מלח
  • 2 כפית כמון
  • 2 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית קינמון (אופציונלי)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם מזן פנקו
  • שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-35 קציצות

1. מניחים את הבצל המגורד על מגבת נייר וסוחטים בעדינות עד שהנוזלים העודפים ניגרים.

2. במיקסר או ידנית, מעבדים לעיסה אחידה את כל המרכיבים (מלבד השמן).

3. מרטיבים את הידיים ומגלגלים מהעיסה כ-35 כדורי בשר בגודל שווה. מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה גדולה משומנת קלות או בשתי תבניות קטנות.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית. הקציצות צריכות להיות שחומות ורכות.