לכבוד שבת

מתכון לרוטב פטריות ארומטי שהולך עם כל עיקרית

לא משנה לצד מה תחליטו להגיש אותו - עוף או בשר - כל העסק ישתדרג במקום. רוטב פטריות מנחם, ריחני וטעים כל כך שאתם עומדים להכין שוב ושוב (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב פטריות ארומטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית / 30 גרם מחמאה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 כוס ציר מרק עוף / מים
  • 2 כפות יין אדום
  • 2 גבעולי תימין
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת על אש בינונית מחממים את השמן או ממיסים את המחמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים במשך 2 דקות.

2. מוסיפים את הפטריות ומאדים במשך 5 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות.

3. יוצקים על הכל את ציר העוף / המים והיין, מוסיפים את התימין ועלה הדפנה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש, ונותנים לנוזלים לבעבע במשך 8-10 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר