כך תדעו אם הביצים שיש לכם במקרר עדיין טובות לשימוש

כולנו חווינו את זה: ניגשנו למקרר כדי לקחת כמה ביצים ולהכין מהן חביתה לארוחת בוקר, ואז הבנו שאין לנו מושג אם הן טריות והספרות העמומות על קליפתן לא עוזרות. הנה מבחן שיעזור במקרה זה (מדריך, אוכל)

(צילום: Gaelle Marcel on Unsplash)

יום שישי בבוקר. אתם נכנסים למטבח במטרה לסמן כמה שיותר וי ברשימת המטלות האינסופית של היום, אך בראש ובראשונה: להכין כמה חביתות לסנדוויצ'ים של הילדים שיקחו לבית הספר.

אבל, כאשר אתם פותחים את המקרר על מנת לתפוס כמה ביצי משק עסיסיות, צצה במוחכם שאלה טורדנית: "מתי בעצם קנינו אותן?"

התאריך המוטבע על גבי קליפתן דהה ואינו מאפשר לכם לדעת מתי יפוג תוקפן. זה היה ביום רביעי שעבר או בשבוע לפני כן? או אולי זה היה בכלל בחודש שעבר?

הסירו דאגה מליבכם ופשוט ערכו את המבחן הבא. הוא פשוט, יעיל ויתן לכם מענה לשאלה: "האם הביצים עדיין טריות?"

יש להצטייד ב: ביצים וקערה מלאה במים קרים (וודאו שהם עמוקים מספיק כדי להטביע בתוכם ביצה, בתוספת כמה סנטימטרים נוספים).

שלבי המבחן: משליכים בעדינות ביצה לתוך הקערה ומחכים לראות מה היא עושה. אם הביצה שוקעת לתחתית ומונחת על צידה, אז היא טריה מאד ומוכנה לחלוטין לאכילה.

אם הביצה שוקעת אבל "עומדת" למעלה, היא עדיין בטוחה לאכילה, אבל אתם צריכים לעשות זאת בקרוב מאוד.

ואם היא צפה למעלה, השליכו אותה לפח האשפה, עבר זמנה.

למה זה עובד: קליפות ביצים הן חדירות למחצה. כשהביצה מתבגרת, הנוזל בתוכה מתאדה והאוויר לוקח את מקומו. וככל שיש יותר אוויר בתוך הביצה, כך היא הופכת להיות קלה יותר וצפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר