מכת ארבה

החשש: נחילי הארבה ייכנסו לשטחי ישראל

בעקבות הגשמים החריגים שפקדו את מזרח תימן וגבול אריתראה-סודן, החלה נדידת להקות ארבה ולמרות כי החשש שיגיעו עד ישראל - רחוק, בארץ נערכים לאפשרות (בארץ)

ארבה, אילוסטרציה (צילום: דרור גרטי, פלאש 90)

בעקבות הגשמים החריגים שפקדו את מזרח תימן וגבול אריתראה - סודן, החלה נדידת להקות ארבה לכיוון ערב הסעודית. במסגרת דוח שפרסם האו"ם בימים האחרונים, עלה כי חלה התקדמות בתנועתם של הנחילים לכיוון ישראל, אך המרחק לישראל עודנו גדול, החשש קיים אחר אינו גדול לכניסתן של הלהקות לישראל.

במשרד החקלאות מדווחים כי בימים הקרובים התמונה תתבהר עוד יותר, והמשרד ימשיך לעדכן. אולם, משרד החקלאות אינו לוקח סיכון ומתחיל להיערך. צוותי השירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות נמצאים בקשר רציף עם ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) לקבלת תמונת מצב על תנועת הארבה בשטחי מדינות ערב הסעודית ומצרים.

במקביל, צוותי משרד החקלאות נערכים והחלו בבדיקת מלאי חומרי ההדברה הידידותיים, שאינם מסכנים את בני האדם, בהם יוכלו להשתמש במידת הצורך. יצוין כי נחילי ארבה לא מסכנים בני אדם ובעלי חיים, ומהווים רק "מטרד" באוויר ומזיק לחקלאות.

הבוקר (שלישי) אף נערכו ישיבות היערכות בנושא בניהול שר החקלאות, אורי אריאל. המשרד ממשיך לעקוב אחר האירוע, ומעדכן את כלל הנוגעים בדבר, לרבות ראשי המועצות האזוריות בדרום הארץ.

כזכור, הפעם האחרונה הייתה בשנת 2013, כאשר צפה משרד החקלאות מבעוד מועד את כניסתם של להקות ארבה ותנועתן מאילת ועד הערבה. במהלך מיגור התופעה ועד לסיומה, פעלו צוותים של משרד החקלאות לנטר את השטחים ולרסס מהקרקע ומהאוויר על בסיס יומי, 7 ימים בשבוע מסביב לשעון גם מהאוויר וגם מהקרקע, עד לסיומה, ולא הותירה נזקים ממשיים בחקלאות המקומית.

ככלל, ארבה המדבר הוא מזיק חקלאי בולט של צמחים. שכיחותו בשטחי המדינה תלוי, בין היתר: במזג אויר, בלהקות ארבה, גודלן ומהירות נדידתן. תפוצתו נרחבת, קרוב ל- 30 מיליון קמ"ר ב-60 מדינות. הארבה ניזון ממגוון רחב ביותר של מיני צמחים, וכן מעלים, פרחים, פירות, זרעים וקליפות עצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר