לכבוד שבת

חלת מפתח עם טוויסט: מתכון לשבלולי שמרים במילוי קינמון וזיגוג שוקולד לבן של אושרית אברג'יל

בשבת שאחרי הפסח נהוג לאפות חלת מפתח כסגולה לפרנסה, ואם כבר סגולה, למה לא להמתיק אותה עוד קצת? בלוגרית האוכל והצלמת אושרית אברג'יל עם מפתח מתוק במיוחד שעשוי מסינבונים אישיים - שבלולי שמרים במילוי קינמון וזיגוג שוקולד לבן חלומי (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
סגולה לפרנסה. מפתח מתוק לשבת (צילום: אושרית אברג'יל)

הבצק והמילוי - פרווה, הזיגוג - חלבי

מרכיבים:

לבצק:
1 ק"ג קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה
7 כפות סוכר
1 כפית גרידת לימון
2 כפות אינסטנט פודינג
100 גרם נטורינה קוקוס, רכה
3 ביצים
1/2 כוס שמן
420 מ"ל מים חמימים

למילוי:
1/3 כוס קצפת צמחית
1 כף גדושה קינמון
1 שקית סוכר וניל
5 כפות סוכר חום
4 כפות סוכר לבן
50 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

לזיגוג:
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את הרכיבים היבשים, יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את הביצים, הנטורינה, השמן והמים. מעבדים היטב את הבצק - 10 דקות לישה לפחות.

2. נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות, ולשים שוב בידיים, עד שהבצק רך מאוד ומלא בועות. מורחים אותו במעט שמן, מניחים בקערה, מכסים בשקית ועליה מגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי.

4. על משטח עבודה נקי, פותחים את הבצק לעלה דק, מורחים מעל את המילוי, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בגודל שווה.

5. מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (כשהן שוכבות על הצד החתוך), מניחים להתפחה של 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב ככה.

6. במקביל, ממיסים את מרכיבי הזיגוג תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת קרם אחיד. מיד כשהסינבונים יוצאים מהתנור, מזלפים מעל את הקרם.

אושרית אברג'יל היא בלוגרית אוכל, כותבת מתכונים וצלמת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר