הנחיות חדשות

לא רק חסה: אלו הפירות והירקות שצריכים לבדוק מחרקים

מערכות הכשרות מפרסמות כי בשל נגיעות גבוהה בבדיקות המדגמיות בפירות וירקות, יש לבדוק היטב גם שורה ארוכה של ירקות ואת כל פירות הקיץ על מנת שלא להיכשל חלילה (בארץ)

אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

במערכות הכשרות גילו בימים האחרונים, במהלך בדיקות מדגמיות שערכו, כי קיימת נגיעות גבוהה בפירות ובירקות, ויוצאים באזהרה לציבור.

לפי ההנחיות החדשות, לפני שאתם אוכלים פארי או ירק מהרשימה הבאה: פלפל, מלפפון, עגבנייה ועגבניית שרי, חציל, בצל ישראלי, שום, סלק, גזר, קישוא, תות שדה, ענבים וכלל פירות הקיץ - עליכם לבדוק היטיב.

חלק ממערכות הכשרות כבר מיהרו לפרסם הבוקר (חמישי) אזהרות והנחיות לציבור הרחב, ול'כיכר השבת' נודע כי ביממה הקרובה צפויים בכשרויות נוספות לפרסם את הנחיותיהם.

בהנחיות החדשות, כותבים במערכות הכשרות כי את כל הפירות והירקות שברשימה יש לשטוף חיצונית, ואת הפלפלים יש לשטוף גם מבפנים.

רשימת ההנחיות של בד"ץ קהילות

בכמה מהפירות והירקות יש גם צורך לחתוך את ראש הפרי, ובחצילים יש לחתוך גם את הקפלים והסדקים הפנימיים.

בנוגע לבצל ישראלי, מעדכנים בבד"ץ כי יש לבדוק אם ישנם רווחים בין הגלדים. אם יש כאלה, מומלץ שלא להשתמש בבצל זה.

יצוין כי ההנחיות מתייחסות רק לבדיקה לצריכה ביתית, ואילו למפעלי מזון, מטבחים וקייטרינגים, ההנחיה היא להשרות בסבון את כל הטעון שטיפה, כיון שבכמויות גדולות קשה לסמוך שישפשפו היטב כל פרי וירק בפני עצמו ועל כן ההנחיה מחמירה יותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר