אותנטי

מתכון לעוגיות יויו מרוקאיות עטופות בסירופ וקוקוס

עוגיות יויו מרוקאיות עשויות מבצק מטוגן המזכיר בטעמו סופגניות, אך הן אווריריות יותר ומככבות בכל אירוע שמחה. לאחר הטיגון טובלים אותן בסירופ סוכר ואחר כך מצפים בקוקוס (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
עוגיות יויו מרוקאיות (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • שמן לטיגון עמוק

לעוגיות:

  • 2/3 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 ק"ג קמח, מנופה

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1 כף דבש
  • כפית גרידת לימון

לציפוי:

  • קוקוס טחון

אופן ההכנה:

הכנת העוגיות:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, השמן, אבקת האפייה, הביצים, תמצית הווניל, גרידת הלימון, 1/3 כוס מים (אם יש צורך מוסיפים עוד קצת), עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.

2. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל שווה, פותחים חור במרכז כל כדור ובידיים יוצרים צורת גלגל (עיגול עם חור במרכז).

3. מחממים שמן לטיגון עמוק (שמים לב לא לחמם יותר מדי, כדי שהעוגיות לא ישרפו), מטגנים את העיגולים בקבוצות עד להשחמה יפה משני הצדדים ומוציאים למגש מרופד בנייר אפייה.

הכנת הסירופ:
4. בסיר גדול, מבשלים בסיר את הסוכר, המים, הדבש וגרידת הלימון, עד לקבלת סירופ סמיך.

5. טובלים כל עוגייה בסירופ, מעבירים ישר לקערה עם קוקוס ומצפים מכל הצדדים. מאחסנים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר