הרג הצעיר האתיופי

סנגורו של השוטר: "לולא היה לו נשק, הוא לא היה כעת בחיים"

עורך דינו של השוטר שירה למוות בסלומון טקה - האירוע שהבעיר השבוע את המדינה - פרס את עיקר טענותיו, והאשים את הצעיר האתיופי באלימות עד כדי סיכון חיי השוטר (חדשות)

עורך דינו של השוטר (צילום: 'חדשות 12')

פרקליטו של קצין המשטרה שירה בצעיר האתיופי סלמון טקה, עו"ד יאיר נדשי, הציג היום (חמישי) את גרסתו, לפיה הוא עשה זאת מתוך הגנה עצמית, לאחר שהוא ומשפחתו הותקפו באבנים עד כדי סכנה לחייהם, ופרס את עיקר טענותיו.

"הקצין סובל מפציעות בכל חלקי גופו מהתקיפה. הוא, אשתו וילדיו היו בסכנת חיים ברורה. המנוח וחבריו היו מצוידים באבנים על מנת לפגוע בו", אמר סנגורו, "ולולא היה לו נשק - סביר להניח שהוא לא היה כעת בחיים, וגם משפחתו הייתה נפגעת".

סלמון טקה (צילום: ללא קרדיט)

במסיבת עיתונאים שקיים, סיפר עו"ד נדשי, על נסיבות הירי: "הירי בוצע לכיוון מטה, משום שמדובר היה באזור מאוכלס. ירי לכיוון מעלה היה מסכן את חיי התושבים המתגוררים במקום. לא היה שום קשר בין מוצאו וצבע עורו של המנוח. האירוע הזה היה מתרחש ללא קשר אם המנוח אתיופי או לאו. הסכנה הייתה מידית, הוא לא יכול היה להמתין לתגבורת".

"הוא ניצב מול סכנה לחייו. מצופה מכל שוטר להיות שוטר בכל עת, ולכן מרשי נשא עליו נשק. בניגוד גמור לשקרים שנאמרו, מרשי לא כיוון את הנשק כדי לפגוע. מדובר בקצין מצטיין".

לדברי הפרקליט, "אשתו ניצבת לצדו כסלע איתן, לבי נכמר על ילדיו. יש לתת לו את יומו בבית משפט. זה כלל לא קרה, שכן חקירת מח"ש טרם הסתיימה. עם זאת, ברשתות החברתיות הוא כבר נקרא רוצח. די לשמועות הזדוניות ולאיומים. הוא נאלץ להשתמש בנשק האישי שלו היות שהוא ומשפחתו היו נתונים בסכנת חיים. מעולם הוא לא נחקר במח"ש. כל מה שמפיצים עליו, אלו שמועות ושקרים".

לסיום אמר עו"ד נדשי, כי "גורמים עבריינים מפיצים איומים נגדו ונגד משפחתו", ובשל כך הם נמצאים במקום מרוחק, מחשש לחייהם, והם תחת אבטחה כבדה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

26
אני מאוד מקווה שהמדינה לא תעשה טעות נוספת ושלא תביא עוד אתיופים. יש גבול למה שהאזרחים פה צריכים לשאת
בני
25
גודלים בתוך שכונות עוני של סמים ופשע. העיקר להגיד שהם לא בסדר. אני לא מצדיק את המעשים, אבל אפשר להבין אותם. זה לא רק המעשה הזה, זה כבר ממבצע משה מתייחסים אליהם כאילו הם בהמות, אז זה מה שהם ניהיים. המדינה שמה אותם בשכונות פשע והחינוך שהם קבלו זוועה.
אלחנן
24
לא יהודים ולא נעלים
ללא שם
23
כך הראו את פרצופם האמיתי.
אני
22
נהג חצה את הצומת,אחד מהפורעים קפץ על מכסה המנוע עם אבן הכה שוב ושוב בשימשה עד שעקר אותה ממקומה...וכמו קופים עוד פורעים קפצו על המכונית...פצעו את הנהג שחולץ על ידי המישטרה בעור שיניו...לאחר מכן שרפו את המכונית....מעולם שום יהודים לא עשו כך,רק גוים מוסלמים. ראיתי גם אישה שחטפה אבן בראשה וכולה מכוסה ב
ליטל
הרב מאזוז הביא גם ראיה לדבריו מהסיפור בספרי הניבאים ששבטדן לקח איזה כומר לאדם אחד משבט אחר וכשהוא בא להלחם איתם אמרו לו שלא כדאי לו כי שבט דן הם מרי נפש ואכזרים ולכן כדאי לו לפרוש ובאמת הוא פרש וזה עוד ראיה שהם משבט דן
מויז
21
עוד שקר ממקבץ השקרים של השוטר ופרקליטו ע"מ להציל את עורו של הרוצח.
יוני
20
היום דיברה חה"כ מכחול לבן גב' אשטו כמדומני.היא אמרה ברדיו רשת ב האתיופים האמיתים הם הקיסים וגם סבא שלה היה קייס וכו ואז דיברה על אפליה וכו. לצערנו הרב אחרי ההשתוללות הברברית של מאות מקהילת האתיופים.עם מבט רצחני בעינים. רבותי הם מ.ס.ו.כ נ.י.ם הם הרחיקו את עצמם מכלל התושבים במדינה.היה נראה
מנחם
19
רק הדפוקים השתתפו בהפגנות
נפתלי
18
אני לא אתיופי. אבל בהחלט הייתי מעדיף שהאתיופי העבריין ישאר חי , והשוטר היה מת במקומו. למה הדם של השוטר יותר אדום משל האתיופי? מי התיר את דמו של האתיופי? עדיף עבריינים חיים משוטרים . כל שוטר הוא עבריין מסוכן מאוד. "טוב הכלב החי מהאריה המת"
מיכאל
זו הלכה למעשה שדוחה את טענת 'הדם שלך לא עדיף על שלי'. ולכן גם על פי ההלכה והמוסר השוטר צודק ב100%. דבר שני הצידוד שלך בעבריין לעומת שוטר שמגן עליך ועל שאר אזרחי ישראל, גורמת לי לפקפק באובייקטיביות שלך, פתחת ב''אני לא אתיופי'' אבל על ראש הגנב בוער הכובע...
יוסי
הוא לא כיוון לגופו של האתיופי אלא לרצפה אך זה ניתז לעבר הבחור
למיכאל
17
ב.ה. אני.יהודי.אתיופיה.ש ספרדים.בודי.סליב.התפרעת חיות.זה א
אפתמ
גם לי יש תחושה שאלו שהתפרעו הם לא ממש אתיופים המיוחסים לבני ישראל אלא כל מיני טרמפיסטים גויים ונוצרים שעלו לארץ. ומי שעשה גיור לחומרא הוא ממש יהודי כשר למהדרין וכולנו אוהבים אותך ללא שום ספק!
חיים
אף אחד לא אמר כולם אבל כן יש גורמים שעלו איתכם וארץ ישראל וירושלים לא ממש עינין אותם אני זוכן את אחי הגיבורים מהעליות של שנות השמונים מבצע משה מבצע שלמה החברה שעלו היו יהודים נקיים בלי מסתפחים שהם אלה שחסמו צירים וגרמו לתינוקות לסבול מטיטול מלא בגלל שלא היה אפשר להחליף כי נגמר הטיטולים אחרי שלו
אליהו ראש ברזל
לא חכמה להתמסכן. קום ותגנה את העדה שמייצגת אותך.
יהודיה
כולם אהובים כולם קדושים !!! לא להתייחס לתגובות שמלאות בשנאת חינם אין עניין להכליל עדה שלמה גם לא בגלל 500 מפגינים הם לא מייצגים כל אחד ואחד מהעדה כל אחד הוא עולם וזה נכון לגבי כל עדה וכל מגזר צריך להיות אינפנטיל כדי להכליל קהלים שלמים אתם עדה מקסימה עם דרך ארץ וכיבוד הורים ושוליים יש בכל מגזר אני
להלה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: