פשטידת אורז וקטניות
פשטידת אורז וקטניות (צילום: מתוך האינסטגרם rottem_lieberson@)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס לוביה שהושרתה במים למשך הלילה
  • 1/2 כוס עדשים חומות
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים למשך הלילה
  • 4 כוסות אורז לבן
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 1/4 כוס מי זעפרן (מערבבים היטב קורט זעפרן עם 1/2 כוס מים רתוחים ונותנים לזה 'לעמוד' 1/2 שעה)
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית כורכום
  • 2 גביעי יוגורט עיזים או כל יוגורט אחר שאתם אוהבים (300 גרם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

אאא

1. מבשלים את הקטניות עד לריכוך. את הלוביה במשך 40 דקות, את העדשים במשך 40 דקות ואת החומוס במשך שעה. מסננים.

2. מכינים את האורז: בסיר גדול מביאים לרתיחה מים וכף גדושה של מלח, על אש גבוהה. מוסיפים את האורז ומבשלים כ-7 דקות, עד לדרגת חצי בישול. מסננים ומניחים בקערה.

3. בינתיים, בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית על אש בינונית, מטגנים את הבצל במשך 6 דקות, עד להזהבה. מוציאים מחצית מכמות הבצל המטוגן ושומרים בצד. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4. מוסיפים לבצל שבסיר את הקטניות המבושלות ומחצית ממי הזעפרן, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד 10 דקות. מוסיפים לאורז את מחצית הבצל המטוגן הנותר, החלמונים, הכורכום, היוגורט, מי הזעפרן הנותרים ו-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

5. משמנים בנדיבות תבנית החסינה לחום או פיירקס בגודל בינוני (30 ס"מ על 20ׂ ס"מ) ומכניסים אותה ריקה לתנור החם, למשך 6 דקות.

6. מרכיבים את המנה: בזהירות מוציאים מהתנור את התבנית הלוהטת, מניחים מחצית מהתערובת של האורז ומהדקים לשכבה אחידה, מניחים מעל את תערובת הקטניות ומסיימים בשכבה השניה של תערובת האורז. אופים כשעתיים עד שהפשטידה יציבה והתחתית פריכה.

7. הופכים לתוך כלי הגשה ומגישים חם.

>> לבלוג של רותם