תוצרת בית

מתכון ללחם ביתי ללא התפחה שמוכן תוך שעה

האם מצאנו את הלחם המושלם? כנראה שכן והוא מגיע ישירות מאירלנד - ללא שמרים, כלומר ללא התפחה, 10 דקות הכנה שכוללת ערבוב בלבד ושיגור לתנור. בפנים הלחם רך ולח ומבחוץ פריך פריך. מתכון ללחם אירי שכל אחד חייב לדעת להכין כדי להרשים את כולם באפס מאמץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לחם אירי ביתי ללא התפחה (צילום: Kate Remmer on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות (300 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 3/4 1 כוסות (265 גרם) קמח מלא (הוא מעניק ללחם טעם אגוזי ועמוק, אך ניתן להחליף בקמח לבן)
  • 1/2 1 כפיות סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כוסות (500 מ"ל) ריוויון קר (ראו הערה בתחילת המתכון)

אופן ההכנה:

*ניתן להחליף את הריוויון ב-3/4 1 חלב + 1 כף חלב נוספת + 1 כף חומץ / מיץ לימון שמערבבים יחד ונותנים להם לשבת במשך 15 דקות.

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את שני הקמחים יחד עם הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את הריוויון ומערבבים עד שקשה מדי לערבב את התערובת והיא מתגבשת לגושי בצק.

2. מפזרים 2 כפות קמח (מנופה) על משטח עבודה נקי, מגרדים את הבצק מהקערה למשטח, מפזרים עליו עוד קצת קמח, לשים בעדינות לא יותר מ-8 פעמים ויוצרים כדור. שימו לב לא להגזים עם הקמח - ככל שהבצק דביק יותר = הלחם יהיה לח יותר.

3. מעבירים את כדור הבצק לתבנית ומועכים אותו לעובי 2.5 ס"מ. בעזרת סכין חדה, מסמנים איקס במרכז הבצק בעומק 1 ס"מ.

4. אופים במשך 20 דקות, מפחיתים את חום התנור ל-200 ואופים 20 דקות נוספות. מוציאים לרשת תנור ומצננים במשך 30 דקות לפני ההגשה.

ניתן לאחסן את הלחם עד ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, 4-5 ימים במקרר או במשך חודש בהקפאה.

יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר