ליד הקפה

מתכון למאפינס וניל, שקדים וקינמון יפהפיים

המאפין המקורי נוצר באנגליה בסביבות המאה ה-11 והיה שטוח. כיום המושג "מאפין" מתייחס בעיקר למאפין האמריקאי שהוא פיתוח מהמאה ה-19 שהתאפשר בעקבות המצאת אבקת האפייה. הנה גרסה מעולה וקלה (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
מאפינס וניל, שקדים וקינמון (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½1 כוסות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמן (אם רוצים לוותר על החמאה, שמים כוס שמן)
  • 1/2 כוס אבקת שקדים
  • 1 כוס שמנת מתוקה / ריצ'
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 1 שקית אבקת אפיה
לפיזור מעל:
  • פרוסות שקדים
  • מעט סוכר
  • מעט קינמון

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים, עד לקבלת קצף רך (במידה ושמים רק שמן, עם מטרפה ידנית מערבבים את הסוכר והביצים ומוסיפים את השמן)

2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

3. מניחים מנג׳טים בתוך תבנית שקעים וממלאים אותם בבלילה.

4. מפזרים מעל רצועות שקדים, קינמון ומעט סוכר.

5. אופים בחום של 180 מעלות, במשך כ-15-20 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר