נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן
נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
  • זמן הכנה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 400 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
  • 300 גרם אטריות נודלס
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שמן לטיגון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לרוטב:
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • 1 כף פלפל מתוק גרוס (או פפריקה)
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב סצ׳ואן
  • 1 כפית תבלין טוסקנה

אופן ההכנה:

אאא

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הפרגיות לתוכה  ושוב מערבבים היטב.

2. מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-5 דקות.

3. מוסיפים את הנודלס ומים עד לגובה הנודלס (כ-2.5 כוסות מים חמים) ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מטביעים את האטריות ברוטב, מכסים ומבשלים על להבה בעוצמה גבוהה במשך כ-9 דקות.

4. בודקים שהנודלס מוכנים ומבשלים ללא מכסה במשך כ-4 דקות נוספות.

5. מכבים את האש, מכסים את הסיר לעוד 5 דקות ומגישים.

6. מקשטים בכוסברה ושומשום קלוי (לא כדאי לוותר עליהם, משדרגים את הטעם פלאים).

הערה חשובה:

שימו לב לנוזלים בסיר. אני שמתי 2.5 כוסות ובסוף עוד צמצמתי רוטב, אך כדאי לבדוק באמצע הבישול שלא חסרים נוזלים.