מה נאכל היום?

מתכון לנודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן שמכינים בסיר אחד

כעת, כשאנחנו שוב עמוק בתוך השגרה, הילדים חזרו ללימודים ואנחנו לעבודה במלוא המרץ, מה אנו מחפשים? מתכונים טעימים ומזינים שמכינים בצ'יק צ'ק ולא מלכלכים יותר מדי. הנה אחד בדיוק כזה (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
נודלס עם פרגיות בנוסח סצ׳ואן (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
  • 300 גרם אטריות נודלס
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שמן לטיגון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
לרוטב:
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • 1 כף פלפל מתוק גרוס (או פפריקה)
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב סצ׳ואן
  • 1 כפית תבלין טוסקנה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הפרגיות לתוכה ושוב מערבבים היטב.

2. מחממים סיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים במשך כ-5 דקות.

3. מוסיפים את הנודלס ומים עד לגובה הנודלס (כ-2.5 כוסות מים חמים) ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מטביעים את האטריות ברוטב, מכסים ומבשלים על להבה בעוצמה גבוהה במשך כ-9 דקות.

4. בודקים שהנודלס מוכנים ומבשלים ללא מכסה במשך כ-4 דקות נוספות.

5. מכבים את האש, מכסים את הסיר לעוד 5 דקות ומגישים.

6. מקשטים בכוסברה ושומשום קלוי (לא כדאי לוותר עליהם, משדרגים את הטעם פלאים).

הערה חשובה:

שימו לב לנוזלים בסיר. אני שמתי 2.5 כוסות ובסוף עוד צמצמתי רוטב, אך כדאי לבדוק באמצע הבישול שלא חסרים נוזלים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר