לסעודה מפסקת

מתכון לתבשיל קוביות בשר ובטטה קסביה - ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי הוא כוכב של ממש במטבח המרוקאי ומכונה בפי יהודי צפון אפריקה "בטטה קֶסְבִּיָיה", שמשמעותו בערבית מרוקאית הוא: תפוח אדמה של קנה, מאחר וגבעול הצמח מזכיר בצורתו קנה (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
תבשיל קוביות בשר וארטישוק ירושלמי (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

    לבשר:

    • נתח בשר מס' 8 או 5
    • 2 בצלים, חתוכים לקוביות
    • צרור עלי סלרי
    • צרור עלי פטרוזיליה

    לתבשיל:

    • כ-25 יחידות בטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי)
    • 8 שיני שום, חצויות ל-2
    • שמן זית
    • פטרוזיליה קצוצה
    • כורכום
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1 לימון

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בסיר עם מים רותחים את הבשר, הבצל, הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים במשך שעתיים. מצננים וחותכים את הבשר לקוביות ושומרים את הציר.

    2. מקלפים את הבטטות ומשרים אותן במים עם לימון, במשך 15 דקות.

    3. בסיר רחב, מטגנים בשמן זית את קוביות הבשר, מוסיפים את הבטטות, הפטרוזיליה ושיני השום וממשיכים בטיגון 7 דקות נוספות.

    4. מוסיפים את התבלינים ומים עד לכיסוי מלא ועוד מעט.

    5. מבשלים על אש גבוהה במשך 20 דקות ומנמיכים. מבשלים כשהסיר מכוסה עוד שעתיים-שעתיים וחצי (בודקים שהבשר והבטטות רכים).

    6. פותחים את הסיר.

    7. מערבבים בכוס 4 כפות שמן זית, כפית כורכום, מעט פטרוזיליה קצוצה ומפזרים מעל.

    8. ממשיכים בבישול כשהסיר פתוח, עד שהמים מצטמצמים והרוטב סמיך.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר