לכבוד שבת

מתכון ליאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר

השפית מורן פינטו עם מתכון ליאפצ'ק משובח - קוגל תפוחי אדמה עם בשר, פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים שמהרגע שתגישו אותו לשולחן אף אחד לא יירגע עד שהוא לא ייגמר (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
יאפצ'ק - קוגל תפוחי אדמה ובשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים ומגורדים
  • 2 בצלים, מקולפים ומגורדים
  • 300 גרם בשר בקר קצוץ דק
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 8 ביצים
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את תפוחי האדמה המגורדים עם הבצל המגורד, מוסיפים מלח, פלפל שחור, קמח ושמן ומערבבים יחד. מוסיפים את הביצים ושוב מערבבים היטב לעיסה אחידה.

2. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. לאחר כמה דקות מוסיפים את רוטב הטריאקי ומערבבים שוב.

3. משמנים קלות תבנית אפייה, מניחים בתוכה חצי מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים לשכבה חלקה. מניחים מעל את תערובת הבשר ומשטחים גם. לבסוף, מניחים מעל את המחצית הנותרת של תפוחי האדמה, משטחים אותה ויוצקים מעל את כל הנוזלים שבקערה בה היו תפוחי האדמה.

4. מזלפים שמן על הכל, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל מכסים בנייר כסף ומהדקים היטב את השוליים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 3 שעות. מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים עד להזהבה טובה מלמעלה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר