לכבוד שבת

מתכון לפירמידת ביסקוויטים עם קרם וניל וכדורי שוקולד

לא הספקנו למצמץ ושוב מגיעה לה שבת ולמרות כמות השעות האינסופית שהעברנו במטבח בתקופת החגים, גם לה מגיע שנשקיע בה. אושרית אברג'יל עם מתכון לעוגת ביסקוויטים מיוחדת בצורת פירמידה, עם כדורי שוקולד בתוכה, שניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וכדורי שוקולד (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

לקצפת הפרווה:

  • 500 מ"ל קצפת צמחית
  • 3 כפות פודינג וניל

לקצפת החלבית:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל או עם פצפוצי שוקולד

לקרם השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל קצפת צמחית או שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות ממרח אגוזים (צ׳וקטה או פסק זמן)

לכדורי השוקולד:

  • 2.5 חבילות ביסקוויטים
  • 3 כפיות נס קפה

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את מרכיבי הקצפת (פרווה/חלבית, בהתאם לבחירתכם) ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

2. מניחים בסיר על הגז את השוקולד, הקצפת/השמנת ואבקת הסוכר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את ממרח האגוזים ומערבבים. מצננים.

3. טוחנים גס כ-12 ביסקוויטים בקערה ומוסיפים לתוכה 3 כפות מקרם השוקולד. מערבבים היטב ויוצרים כדורים.

4. בקערה, מכינים קפה מ-3 כפיות הנס ומים רותחים.

5. עוברים להרכבת העוגה: על תבנית אינגליש קייק המרופדת בנייר אפיה מסדרים 3 שורות של ביסקוויטים (6 בכל שורה) - טובלים כל ביסקוויט בקפה ומניחים כשהחלק השטוח כלפי מעלה.

6. מורחים את הקצפת מעל.

7. מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה ואח"כ בקרם שוקולד (ניתן פשוט לזלף שוקולד מעל הביסקוויטים)

8. שוב מניחים שכבה נדיבה של קצפת.

9. מניחים את כדורי השוקולד בשורה.

10. מרימים את העוגה עם קצוות נייר האפיה (מניחים את הידיים מתחת לנייר האפיה) מהצדדים ומצמידים.

11. מצפים בקצפת ומזלפים מעל קרם שוקולד.

12. מכניסים למקפיא ולאחר שהעוגה מתייצבת מכסים היטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר