מעצר החיילים

האמא החרדית מתחננת: 'רוצה אותם בבית'

חרדים ופעילי ימין הגיעו להפגין ליד כלא 4, שם עצורים חיילי נצח יהודה החשודים בתקיפת הבדואים בדרום הארץ. אחת האמהות טענה: הם הגנו על עצמם, מגיע להם צל"ש (בארץ)

מספר חרדים, בני משפחתם של החיילים מגדוד נצח יהודה, לצד פעילי ימין מוכרים, הגיעו היום (ראשון) להפגין מול שערי כלא 4, שם עצורים החיילים החשודים בתקיפת הבדואים בקטטה בתחנת הדלק.

אחת האמהות צילמה במקום תיעוד בו היא מתחננת ואומרת: "אני פונה לכל עם ישראל ולצמרת המדינה שלנו. לא ייתכן שהלוחמים יישבו בכלא, מושפלים עם אזיקים. זה מראה שהוא לא ייתכן".

"אני לא מאחלת לאף אמא לראות את הילד שלה ככה. אני רוצה אותם בבית, הם לא צריכים להיות בכלא. הם הגנו על החיים שלהם ומגיע להם צל"ש לא לשבת בכלא ובטח שלא להיות מובלים באזיקים".

במכתב ששיגרו ההורים לרמטכ"ל, אביב כוכבי ציינו כי "למרבה הפלא, הבדואים המעורבים לא נחקרו כלל על האיום בדקירה וניסיון חטיפת הנשק עליהם דיווחו החיילים".

ההורים הוסיפו, "מה אתה מצפה מחייליך כאשר הם שומעים כי חבר שלהם מותקף, האם עליהם להישאר במקומם מחשש שיואשמו ב'תקיפה בצוותא', או שעליהם לחתור למגע ולהגן על החבר המצוי במצוקה? האם הערך של ערבות הדדית קיים בצה"ל או שהוא נמחק בשערי הפרקליטות הצבאית?".

הם ביקשו "להורות באופן מיידי על שחרורם של החיילים מהמעצר והחזרתם לפעילות המבצעית. להורות לגורמים האחראים לכך לחקור את חלקם של המתלוננים הבדואים בפרשה, כולל תלונות השקר שכבר הוכחו. להבהיר באופן ברור כי במידה והחיילים אויימו כפי שהם טוענים, הינך מגבה את תגובתם. להורות לחקור גם את הבדואים, ולהעמיד לדין את מי שאיים בדקירה וניסה לחטוף נשק מחיילי צה"ל".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

28
את צה"ל
שההורים יתבעו
27
מדינה של שמאלנים...זבל..
ישראל
26
תשוו בין התגובה כשיהודים תקפו ביצהר(נכנסו בהם בהגזמה..) לתקיפה של חיילים בידי ערבים... ולזה קוראים צבא חזק...
נחמן
25
אם היו הולכים בדרך כל בחורי הישיבות לא היה להם שום בעיות עם הצבא שרודף את החרדים והספרדים לשם מה רוצים חוק הגיוס שיוכלו להכנס לכלא עוד חרדים הבתי הכלא האזרחים ריקים מחרדים או דתיים
עשו טעות
24
מי שמתגייס ומחליט להתאבד בצבא שימשיך לדאוג לעצמו
חילי
23
פשוט אין לי מילים מדינה אוכלת יושביה
אסף
22
שוב הוכחה שאסור ללכת לצבא, רודפים את החרדים בצבא בלי הרף, כל ההסתה של שויון בנטל הוא שקר אחד גדול, לא רוצים את החרדים בצבא כמו שלא רוצים אותם בחיי האזרחות
חיים
21
המחאה חלשה לא מידתית! צריך להיות יותר ר כוח ממשי במחאה נגד חלאות הפרקליטות יש לעורר מהומה ביחידות קרביות בצורה בוטה .לדרוש חקירת בדואים והחלטה לא לחקור אותם!על חיילים שנעצרו,לעשות כל הניתן להשתחרר מצבא
קרפד
20
פעיל ולוחם צדק בלב שלם
איציק
19
מדינה משוגעת שיוצרת את חיליה
יהודה כן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: