

אחד המוצרים האהובים והנפוצים ביותר על שולחן האוכל הישראלי הוא ללא ספק הטונה של סטארקיסט – טעימה, זמינה ובעיקר קלה לשילוב כמעט בכל ארוחה. אך מעבר לנוחות ולפשטות, מסתתר מאחורי הקופסה הקטנה הזו עולם שלם של ערכים תזונתיים, שהופכים אותה לבחירה נבונה לכל משפחה.
על מנת להבין לעומק את היתרונות התזונתיים שלה, החשיבות בשילובה בתפריט השבועי, ועידוד הילדים לאכול אותה במגוון אפשרויות, שוחחנו עם גב' רותי אבירי, שפירטה את כל מה שאתם צריכים לדעת על הטונה.
"הטונה היא חלק בלתי נפרד מהתזונה הים תיכונית, והיא מספקת חלבון איכותי, אומגה 3, סלניום, ויטמין D, ויטמין B12 ועוד", פותחת רותי אבירי. "כל אלו תורמים להקטנת הסיכון למחלות לב וכלי דם, תומכים בפעילות מוחית ועצבית תקינה, ומשפיעים גם על בניית שרירים ועצמות."
בהקשר הזה, אבירי מספקת לנו מידע חשוב מאוד בדבר החלבון שנמצא במזונות שונים, ואומרת כי באופן כללי, חשוב לדעת שחלבון מהחי הוא חלבון איכותי יותר מחלבון מהצומח, בעקבות כך שהוא נספג בגוף טוב יותר (אף שניתן להשיג את היתרונות של החלבון אף מחלבון מהצומח). וזה מה שהפך את טונה סטארקיסט למקור חלבון פופולארי ונגיש במיוחד.

מיכל תמרי תנהל את אגף השיווק של תנובה תחליף את מיכל בצר שפורשת אחרי 17 שנה בחברה
אבירי מסבירה כי היתרון המרכזי בטונה – מעבר לערכים התזונתיים – הוא הזמינות הגבוהה והקלות שבה אפשר לשלב אותה בכל ארוחה. "דגים טריים דורשים זמן הכנה, הפשרה ותכנון מראש. לעומתם, טונה בקופסה זמינה תמידית, פתיחה פשוטה – והיא שומרת על רוב הערכים שיש בדגים מבושלים."
בנוגע לבחירה בין טונה במים לטונה בשמן, אבירי מסבירה: "הטונה עצמה זהה בכל הקופסאות – ההבדל הוא רק בנוזל שבו היא משומרת, כך שההחלטה נתונה לטעם האישי או להעדפה תזונתית."
ומה לגבי תדירות הצריכה? ההמלצות הרשמיות של משרד הבריאות מדברות על גיוון – בדיוק כמו בתזונה נכונה בכללותה. אין המלצה להיצמד למספר מדויק של פעמים בשבוע, אלא לשלב את הדגים באופן מגוון בתפריט.
ועל טיפים לשילוב נכון של טונה סטארקיסט בארוחות המשפחתיות, במיוחד לילדים – וכמה רעיונות למנות מגוונות, בריאות וטעימות במיוחד – בכתבה הבאה בסדרה.
0 תגובות