מה אוכלים היום?

מתכון לשניצל זהוב ואקסטרה פריך תוך חצי שעה

והכי כיף? אין צורך בטיגון בשמן עמוק. מתכון מהיר ולא מסובך שאתם עומדים להכין שוב ושוב לשניצל שאפשר להכין מחזה עוף או הודו, בציפוי קריספי מתפצפץ. מוסיפים בצד תפוחי אדמה אפויים או פירה והארוחה מוכנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שניצל זהוב ואקסטרה פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחים גדולים של חזה עוף / חזה הודו במשקל כולל של 600 גרם
  • מלח ופלפל שחור
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 2 ביצים, טרופות
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם מסוג פנקו
  • שמן לטיגון - קנולה / צמחי

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתחי העוף על משטח עבודה, מכסים בנייר אפייה או בניילון נצמד ודופקים בפטיש לעובי של 0.8 ס"מ. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים.

2. בצלחת אחת מניחים הקמח ובצלחת שנייה את פירורי הלחם.

3. מצפים כל נתח עוף בקמח, מנערים, טובלים בביצים, מנערים ומצפים בפירורי הלחם. מצמידים את הנתחים לפירורים כדי שיידבקו היטב. מניחים את הנתחים המוכנים בצלחת נקייה.

4. במחבת גדולה עם תחתית כבדה מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ על אש בינונית-גבוהה. כדי לבדוק שהשמן חם מספיק לטיגון, מכניסים פנימה קצה של אחד מנתחי העוף המצופים - השמן אמור לתסוס מיד.

5. כשהשמן חם, מניחים בזהירות 2 שניצלים ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה עמוקה ויפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר השניצלים.

מגישים מיד, חם, לצד פירה או תפוחי אדמה אפויים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר