בוקר טוב

מתכון לקאשה - דייסת כוסמת לי"ט כסלו

בי"ט-כ' כסלו מציינים החב"דניקים את 'חג הגאולה' של מייסד חסידות חב"ד ונוהגים לאכול דייסת כוסמת המכונה "שווארצע קאשע" - מזונו העיקרי של הרבי בעת מאסרו. מתכון לקאשה - דייסת כוסמת קלה, בריאה וטעימה שאפשר להכין פרווה או חלבי ושווה להכין בכל בוקר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קאשה - דייסת כוסמת לי"ט כסלו (צילום: Klara Avsenik on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס (100 גרם) כוסמת
  • 2 כוסות חלב רגיל / חלב אורז / חלב שקדים / חלב שיבולת שועל (לא ממותק)
  • 2 בננות, פרוסות
  • להגשה: סירופ מייפל, חמאת שקדים, פרוסות שקדים

אופן ההכנה:

1. משרים את גריסי הכוסמת במים למשך 4 שעות לפחות (שלב זה מקל על עיכול הכוסמת ומסייע לבישול מהיר יותר).

2. מסננים את הכוסמת וטוחנים אותו במעבד מזון או עם מוט בלנדר יחד עם החלב עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מעבירים את התערובת לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומגישים מיד, עם פרוסות בננות, שקדים, חמאת שקדים וסירופ מייפל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר