• זמן הכנה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • למילוי:
  • 3 כפות חמאה
  • 3 כוסות פטריות
  • 1 בצל קטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס קרם פרש
  • 1/4 כפית טימין טרי
  • 3/4 כוס גבינת גרוייר, מגורדת
  • 1 ביצה
  • לבצק:
  • ½2 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות עירית טריה, קצוצה
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • 1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 12 כפות חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
  • 6 כפות מי קרח

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, המלח, הפלפל ועשבי התיבול.

2. בעזרת מזלג, חותכים את החמאה, מוסיפים אותה לתערובת הקמח ויוצרים פירורים בגודל אפונה.

3. מוסיפים את המים; מעבדים את הבצק עד לשילוב הקמח והחמאה, לא יותר מדי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 20 דקות לפחות לפני השימוש.

4. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המלית: פורסים גס את הפטריות. ממסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 3-5 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.

5. מוסיפים את הפטריות ומגבירים את החום לבינוני-גבוה. מבשלים את הפטריות במשך 5-7 דקות עד שהן רכות ומרבית הנוזלים התאדו. מכבים את האש ומניחים בצד.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח מקומח קל, מגלגלים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-40 ס"מ בעובי של כ-1/2 ס"מ. מעבירים בזהירות לתבנית המרופדת בנייר אפייה.

7. מורחים את הקרם פרש על הבצק. מתחילים מהמרכז כלפי חוץ ומשאירים את 5 הסנטימטרים בקצוות ריקים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

8. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את תערובת הפטריות מהמחבת בעדינות ומניחים על גבי הקרם פרש.

9. מפזרים את גבינת הגרוייר ואת הטימין. מקפלים את הקצוות פנימה מעל למלית ומהדקים.

10. בקערה קטנה מקציפים את הביצה עם 2 כפות מים. בעזרת מברשת, מברישים את תערובת הביצה מעל שפת הבצק.

11. אופים את הגאלט במשך 45-50 דקות. אם הקרום מתחיל להיות חום מדי, מצפים בנייר כסף. מקררים במשך 5 דקות לפני שחותכים ומגישים.