מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות עוף אסייתיות ברוטב פטריות עשיר וסמיך

השפית מורן פינטו עם מתכון לארוחה משפחתית מושלמת - ואתם תבחרו כמה מאמץ תשקיעו: האם תכינו רק את המרק או תוסיפו גם את הקציצות הנהדרות האלה. כך או כך, מצפה לכם מנה מחממת, משביעה ומנחמת עם נגיעות אסייתיות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קציצות עוף ברוטב פטריות עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לרוטב / מרק הפטריות:

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות
  • 2 סלסלות פטריות פורטבלו, קצוצות
  • חבילת פטריות מלך היער, קצוצות
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורד
  • רבע ענף למון גראס טרי או מיובש
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 פחית קרם קוקוס או חלב קוקוס
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל לבן
  • 2 כפות רוטב סויה

לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון או פרגיות טחונות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • חצי צרור כוסברה, קצוצה דק דק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 6 טיפות שמן שומשום
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות עם השום, הג'ינג'ר והלמון-גראס.

2. כשהפטריות משחימות, יוצקים מעל את קרם או חלב הקוקוס והמים, מתבלים במלח ופלפל לבן, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה.

3. מסירים את ענף הלמון-גראס, מכבים את האש וטוחנים למרק חלק במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר.

4. בזמן שהמרק מתבשל, לשים יחד בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהעיסה קציצות בגודל שווה.

5. לאחר שהמרק מוכן וטחון, מסדרים בתוכו את הקציצות ומבשלים יחד על אש בינונית במשך חצי שעה. מגישים מיד, חם, ומזלפים מעל רוטב צ'ילי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר