מה נאכל היום?

מתכון למרק עוף עשיר ומיוחד בנוסח תאילנדי

המרק הזה מכיל רצועות עוף, פטריות, פלפל אדום ואפונת שלג - מרכיבים לא שגרתיים שיוצרים טעם יוצא דופן וכה טעים. ניתן גם להוסיף לו אטריות אורז כדי להפוך אותו לממלא יותר, אך הוא בהחלט עומד בפני עצמו כמנה מנחמת בזג אוויר קריר שכזה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק עוף עשיר ומיוחד בנוסח תאילנדי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 1 פלפל אדום, פרוס לקוביות
  • 1/2 כוס בצל סגול, קצוץ דק
  • 220 גרם פטריות, קצוצות גס
  • 1 גבעול למון גראס, חתוך לחצי לאורכו
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • 3 שיני שום, מגורדות או כתושות
  • 1 כוס אפונת שלג, פרוסה לחצי
  • 1 כף דבש
  • 4 כוסות ציר עוף
  • ½1 כוסות חלב קוקוס
  • 2 כוסות חזה עוף מבושל, ללא עצמות וללא עור, קרוע לגזרים
  • 3 כפות מיץ ליים

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את השמן לסיר ומערבבים לכיסוי מלא של תחתית הסיר.

2. מוסיפים פנימה את הפלפל, הבצל, הפטריות, הג'ינג'ר והלמון גראס.

3. מבשלים 3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

4. מוסיפים פנימה את השום ואפונת השלג ומבשלים דקה נוספת.

5. מוסיפים פנימה את ציר העוף והדבש; מביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים כך במשך 10 דקות.

7. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס וחזה העוף ומבשלים במשך כ-2-3 דקות נוספות.

8. מערבבים פנימה את מיץ הליים ומשליכים את הלמון גראס. מגישים את המרק ומעליו כוסברה, בצל ירוק ופלפל חריף - חתוכים דק.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר