• זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 1 פלפל אדום, פרוס לקוביות
  • 1/2 כוס בצל סגול, קצוץ דק
  • 220 גרם פטריות, קצוצות גס
  • 1 גבעול למון גראס, חתוך לחצי לאורכו
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • 3 שיני שום, מגורדות או כתושות
  • 1 כוס אפונת שלג, פרוסה לחצי
  • 1 כף דבש
  • 4 כוסות ציר עוף
  • ½1 כוסות חלב קוקוס
  • 2 כוסות חזה עוף מבושל, ללא עצמות וללא עור, קרוע לגזרים
  • 3 כפות מיץ ליים

אופן ההכנה:

אאא

 1. מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את השמן לסיר ומערבבים לכיסוי מלא של תחתית הסיר.

2. מוסיפים פנימה את הפלפל, הבצל, הפטריות, הג'ינג'ר והלמון גראס.

3. מבשלים 3 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

4. מוסיפים פנימה את השום ואפונת השלג ומבשלים דקה נוספת.

5. מוסיפים פנימה את ציר העוף והדבש; מביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים כך במשך 10 דקות.

7. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס וחזה העוף ומבשלים במשך כ-2-3 דקות נוספות.

8. מערבבים פנימה את מיץ הליים ומשליכים את הלמון גראס. מגישים את המרק ומעליו כוסברה, בצל ירוק ופלפל חריף - חתוכים דק.