לאחסן תפוחים נכון
לאחסן תפוחים נכון (צילום: shutterstock)
אאא

ראשית: בחרו את התפוחים הטובים ביותר

ככל שהתפוח חמצמץ יותר, כך הוא יחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר. לכו על זנים כמו גרני סמית, פוג'י או מקינטוש. בנוסף, ככל שהתפוח קטן יותר, הקליפה תהיה עבה יותר. כלומר, הוא יחזיק מעמד זמן רב יותר.

כיצד לאחסן תפוחים

1. אם אתם מתכוונים לאכול את התפוחים בימים הקרובים, תוכל לשמור אותם בקערה על השיש או הדלפק במטבח. הם יחזיקו מעמד כך במשך שבוע.

2. כדי לשמור על התפוחים טריים למשך חודש, אחסנו אותם במגירת הירקות במקרר - אך היזהרו לא לאחסן אותם לצד פריטי מזון אחרים. לא רק שהתפוחים יספגו את הטעמים של אותם מזונות, הם יבשילו מהר מדי וירקבו.

3. אבל כדי להאריך באמת את חיי הפרי האהוב עליכם (ועלינו) למשך כמה חודשים, אחסנו אותם במקום קריר, חשוך ודי לח. תפוחים מעדיפים טמפרטורות של 1-1.5 מעלות צלזיוס.

בנוסף, רק תפוחים נטולי פגמים יישמרו היטב. בחרו תפוחים חסרי חבורות או כתמים, עטפו כל תפוח בנייר עיתון וסדרו אותם בשכבה אחת בארגז עץ או מתכת. מה שלא יהיה, אל תאחסנו אותם בערמות, זה עלול לגרום להופעת כתמים חומים.

4. אל תשכחו לבדוק מדי פעם את מצב התפוחים! במקרה הזה המחנכת מהסמינר צדקה: תפוח אחד מקולקל באמת יכול להרוס את כל הפירות שסביבו.