לכבוד שבת

מתכון לעוף וכרובית בתנור עם לימון ומרווה

מנה עיקרית ותוספת לליל שבת שמכינים בתבנית אחת בצ'יק צ'ק והיא גם דלה בפחמימות, כי לאחר זלילת כל מיני המתיקה בפורים, אין ברירה אלא לאזן. העוף מבושל ברוטב לימוני עשיר כל כך, שתרצו ליצוק אותו גם על הכרובית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה בתבנית אחת: עוף וכרובית בתנור עם לימון ומרווה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם ירכי עוף נטולי עצמות
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
  • 3 כוסות (400 גרם) פרחי כרובית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) ציר עוף
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב סויה
  • מיץ מלימון אחד + פרוסות לקישוט (לא חובה)
  • 1 כף עלי מרווה טריים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את העוף משני הצדדים בפפריקה, במלח ובפלפל.

2. במחבת גדולה הבטוחה לשימוש בתנור ממסים 2 כפות מהמרגרינה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף וצורבים משני הצדדים עד להזהבה, במשך כ-3 דקות לכל צד. מוציאים את העוף ומניחים בצד על צלחת נקיה.

3. מוסיפים את כף המרגרינה הנותרת למחבת ומבשלים את הכרובית והשום, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה, במשך כ-3 דקות.

4. מערבבים פנימה את ציר העוף, חלב הסויה, מיץ הלימון והמרווה. מבשלים עד שהרוטב מתחיל לבעבע, בערך 5 דקות. מוסיפים את העוף חזרה למחבת, מעבירים לתנור וצולים במשך 13-15 דקות, או עד שהעוף מבושל ולא ורוד עוד במרכז.

5. להגשה, מניחים את העוף והכרובית בקערה רדודה ויוצקים את הרוטב מהמחבת מעל; מקשטים בפרוסות לימון, אם רוצים.

ניתן לאחסן את השאריות בכלי אטום במקרר עד שבוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר