לכבוד שבת

מתכון לעוף פיקטה ברוטב צלפים ולימון

למנה הזו יש שם מפוצץ וככל הנראה לא היינו מכינים אותה לשבת רגילה, אבל זו לא שבת רגילה וזה הזמן לנסות דברים חדשים - במיוחד כשהם לא מסובכים בכלל, אבל מרשימים וטעימים מאוד. מתכון לעוף פיקטה ברוטב צלפים ולימון (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף פיקטה ברוטב צלפים ולימון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 נתחים שלמים של חזה עוף, חצויים לאורך
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 60 גרם מרגרינה / מחמאה ללא מלח או 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס יין לבן יבש או ציר עוף
  • 1/4 כוס צלפים
  • 1/3 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור, מצפים בקמח ומנערים את העודפים.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, ממיסים 30 גרם מרגרינה (ניתן להחליף ב-2 כפות שמן זית) יחד עם שמן הזית. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה, ומוציאים לצלחת.

3. מסירים את המחבת מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון, היין או ציר העוף ואת הצלפים ומגרדים את הנתחים החומים שנותרו בתחתית המחבת מטיגון העופות לקבלת טעם עשיר יותר. מביאים לרתיחה עד שנוצר רוטב אחיד. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. מחזירים את העופות למחבת ומבשלים במשך 5 דקות. מוציאים את העופות לצלחת.

5. מוסיפים למחבת את המרגרינה הנותרת ובעזרת מטריפה ידנית או מזלג, טורפים היטב את הרוטב עד שהוא מסמיך מעט. מחזירים את העופות למחבת ויוצקים עליהם בעזרת כף את הרוטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר