מה נאכל היום?

מתכון לפוטין - צ'יפס קנדי ​​אותנטי עם רוטב גבינה מושחת

פוטין הוא מאכל העשוי מתפוחי אדמה, גבינה ורוטב עשיר, שמוצאו בקוויבק, קנדה. הפוטין הופיע לראשונה בשנות ה-50 בחבלים הכפריים של קוויבק ומקורו אינו חד משמעי. אחת הגרסאות הנפוצות ביותר טוענת שהמנה הזו הומצאה במקרה, בעת שפתיתי גבינה נשפכו מעל צלחת של צ'יפס חם של אחד הסועדים. אבל מה משנה המקור כשהתוצאה כה טעימה? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא מה שחשבתם: מתכון לפוטין - צ'יפס קנדי עם רוטב גבינה מושחת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות מים
  • 6 כפות חמאה לא מלוחה
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 900 מ"ל ציר ירקות
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן לטיגון
  • ½1 כוסות קרעי גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה ממסים את הקורנפלור עם המים ומניחים בצד.

2. בסיר גדול ממסים את החמאה. מוסיפים את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב קבוע, במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.

3. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים פנימה כחצי מתערובת הקורנפלור ומבשלים במשך כדקה. אם רוצים שהרוטב יהיה סמיך יותר, מוסיפים עוד מתערובת הקורנפלור, במרווחים קטנים, לפי הצורך.

5. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל, במידת הצורך, לפי הטעם.

6. מכינים את הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות דקים. מכניסים לקערה גדולה ומכסים לחלוטין במים קרים. נותנים לתפוחי האדמה לעמוד לפחות שעה או כמה שעות.

7. מחממים שמן עמוק במחבת או בסיר גדול ורחב. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים על נייר מגבת. מספיגים כמה שניתן את הלחות.

8. מכניסים את הצ'יפס לשמן הרותח ומטגנים במשך 5-8 דקות, רק עד שתפוחי האדמה מתחילים להתבשל, אך עדיין לא משחימים.

9. מוציאים את תפוחי האדמה מהשמן ומפזרים על רשת התנור.

10. מגדילים את האש, ממתינים מעט ומחזירים את תפוחי האדמה לטיגון עד שהם שחומים-זהובים. מעבירים לקערה המרופדת בנייר סופג.

11. מניחים את הצ'יפס בקערה גדולה ונקיה. מתבלים קלות במלח. יוצקים לקערה את הרוטב החם ואת הגבינה ומקפיצים את הצ'יפס כך שיכוסה ברוטב. מגישים מיד עם תוספת גבינה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר