מה נאכל היום?

מתכון לעוף מוקפץ עם ברוקולי שמכינים במחבת אחת, תוך 15 דקות

גרסה בריאה ודיאטטית לארוחת צהריים שאנחנו רוצים לאכול אחרי שבת (ובשלהי תקופת הקורונה שבה זללנו ללא הכרה - בתקווה שזהו אכן הסוף שלה). עוף עם שומשום מוקפץ במחבת ברוטב מתקתק, בסגנון אסייתי, עם תוספת מזינה שאינה פחמימה: פרחי ברוקולי שמתבשלים באותה מחבת וחוסכים שטיפה של כלים רבים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מחבת אחת, 15 דקות: עוף מוקפץ עם ברוקולי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • ½1 כפיות קורנפלור
  • ½1 כפיות מים קרים
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס קטשופ
  • 2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
  • 3-5 שיני שום, כתושות
  • 1-2 כפיות זנגביל טחון
  • 2-3 כפות שמן שומשום
  • 1 כף שמן זית
  • 750 גרם חזה עוף, ללא עור, חתוך לקוביות בגודל ביס ומתובל במלח ופלפל
  • 4-5 כוסות פרחי ברוקולי, מתובלים במלח ופלפל לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור
  • זרעי שומשום, לפי הטעם - לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מניחים את הקורנפלור והמים ומערבבים עד להמסה; מניחים בצד.

2. בסיר בינוני, מניחים את הדבש, רוטב הסויה, הקטשופ, החומץ, השום והזנגביל ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.

3. לאחר הרתיחה של התערובת, מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמים. מערבבים לאיחוד ומניחים לרוטב להתבשל ולהתעבות במשך 2-3 דקות; תוך ערבוב כמעט רצוף.

4. לאחר שהרוטב סמיך כרצונכם, מסירים מהאש ומניחים בצד.

5. למחבת גדולה שופכים את השמנים והעוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-5 דקות, או עד שהעוף מבושל; מערבבים ומקפיצים לסירוגין כך שהעוף יתבשל באופן שווה.

6. דוחפים את העוף לצד אחד של המחבת ומניחים את הברוקולי בצד השני (זו נראית כמות גדולה, אבל הוא מתכווץ ונפחו יורד כמעט בחצי), שופכים את הרוטב בעיקר על העוף ומוסיפים כמה כפות על הברוקולי. מכסים את המחבת, משנים את האש לבינונית-נמוכה ומאפשרים לברוקולי להעלות אדים במשך 3-5 דקות, או עד שהוא רך במידה הרצויה.

7. מסירים את המכסה ובמידת הצורך, מצמצמים במשך 1-3 דקות נוספות, כדי להפחית חלק מכמות הרוטב. מקשטים בשומשום ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר