פטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן
פטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 חבילת פטריות יער, פרוסות
  • 1 חבילת פטריות שיטאקי שלמות
  • 7 בצלי שאלוט, קצוצים
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 50 גרם חמאה (ניתן להחליף בחמאה פרווה)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה חלבית / פרווה

אופן ההכנה:

אאא

1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית, מוסיפים את השאלוט והשום ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ.

2. מוסיפים את פטריות היער הפרוסות והשיטאקי בשלמותן, ומקפיצים יחד במשך 5 דקות.

3. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט, יוצקים על הכל את היין ונותנים לאלכוהול להתאדות.

4. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.