מתכונים לשבועות

המדריך המלא: איך לקפל ולטגן סיגרים במילוי בשר כמו מקצוענים

מנה חגיגית וטעימה ששווה כל דקה של עבודה - והאמת? זה ממש לא מסובך. מורן פינטו עם מדריך לקיפול וטיגון סיגרים במילוי בשר שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סיגרים במילוי בשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • עלי סיגר
  • 500 גרם בשר בקר שומני
  • חופן צנוברים
  • 1/2 כוס חמוציות, קצוצות
  • 1/2 כוס טחינה מוכנה
  • מלח ופלפל שחור
  • תערובת קמח ומים להדבקת הסיגרים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

איך לקפל ולטגן סיגרים כמו מקצוענים (צילום: מורן פינטו)

1. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבשר הטחון תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר עם החמוציות, הצנוברים והטחינה, בתיבול מלח ופלפל שחור.

3. מכינים בקערה קטנה תערובת דלילה של קמח ומים, מה שיהווה את "הדבק" לסגירת הסיגרים, ועוברים לקיפול הסיגרים:
פורסים את עלה הסיגר על משטח נקי, מניחים לרוחב הצד שקרוב אלינו מתערובת הבשר, ומגלגלים גלגול ראשון פנימה, מהודק ככל שאפשר. מבצעים חצי גלגול נוסף, ואז מקפלים פנימה את שני צדדי הסיגר וממשיכים לגלגל. לקראת הסוף, מורחים ביד או עם מברשת את תערובת הדבק, מגלגלים צמוד וסוגרים היטב את הסיגר.

4. לאחר שכל הסיגרים מוכנים, מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק. כשהשמן חם, מסדרים בזהירות את הסיגרים במחבת, עם רווחים ביניהם כדי שלא ידבקו זה לזה.

5. כשהצד התחתון מזהיב, הופכים את הסיגרים וכשהם זהובים היטב מכל צד, מוציאים לנייר סופג.

ניתן להכין את הסיגרים מראש, להקפיא ולטגן אותם סמוך להגשה, כשהם עוד קפואים. אין צורך בהפשרה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר