לכבוד שבת

מתכון לשוקי אווז אפויים ברוטב סויה עם תפוזים וערמונים

זה עוף? זה בשר? אלה שוקי אווז! בשרניים, רכים ועטופים ברוטב מושלם של סויה ותפוזים וארומה מעושנת. מנה חגיגית וטעימה לשבתות מיוחדות. חוששים לעבוד עם אווז? אל דאגה. מורן פינטו עם מדריך מצולם והסברים מפורטים שלב אחר שלב (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
שוקי אווז עסיסיים בתנור עם רוטב משגע (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 שוקי אווז
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 1 כוס יין אדום
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוכב אניס
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • 1 תפוז, פרוס בקליפתו (שוטפים היטב את הקליפה)
  • 200 גרם ערמונים בוואקום

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

איך להכין שוקי אווז בתנור שלב אחר שלב (צילום: מורן פינטו)

1. יוצרים חריצים עמוקים בבשר השוקיים ומניחים אותם בקערה גדולה. יוצקים מעל את רוטב הסויה, סירופ המייפל, מיץ התפוזים, הפפריקה, מלח, פלפל שחור, שיני השום וכוכב האניס ומעסים בידיים לתוך בשר האווז (רצוי להשתמש בכפפות).

2. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשרים במקרר במשך 2-3 שעות עד לילה שלם.

3. בתבנית שטוחה וגדולה, מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את השוקיים ויוצקים עליהן את רוטב המרינדה.

4. מסדרים מעל את פרוסות התפוז והערמונים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, ואז מנמיכים ל-150 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר