מה נאכל היום?

מתכון לפיצה מבצק כרובית - פחות משמין, לא פחות טעים

כרובית היא ירק קסום. במתכון הקל ונטול הגלוטן הזה, אתם בעצם מכינים אורז כרובית כבסיס לבצק הפיצה שלכם. שימו לב: עליכם לייבש היטב את הכרובית המבושלת, מכיוון שכך תקבלו קרום פריך כמו הדבר האמיתי. אופציות לתוספות: שמרו על פשטות עם עגבניות ובזיליקום טריים, או שתגלו קצת יצירתיות ותקשטו בפלפלים קלויים, בצל מטוגן, זיתים, בטטות או אננס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פחות משמין, לא פחות טעים: פיצה מבצק כרובית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית גדול, קצוץ גס
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כוסות מוצרלה מגורדת, מחולקות
  • 1/2 כוס פרמזן מגורר טרי, מחולקת
  • מלח גס
  • 1/4 כוס רוטב פיצה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • עלי בזיליקום קרועים, להגשה
  • חומץ בלסמי, לזיגוג

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה, מביאים 1/4 כוס מים לרתיחה. מתבלים במלח.

2. מוסיפים את הכרובית בשכבה אחידה ומבשלים עד שהיא רכה-פריכה, במשך 3-4 דקות. מעבירים למגבת נקיה (או מגבות נייר) ומספיגים את המים.

3. מניחים את הכרובית במעבד מזון וטוחנים. מספיגים שוב את עודפי המים במגבות נייר.

4. מעבירים את הכרובית לקערה גדולה ומוסיפים את הביצה, 1 כוס מוצרלה ו-1/4 כוס פרמזן ומתבלים במלח. מערבבים היטב.

5. מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשומנת בתרסיס שמן ומיישרים לקרום אחיד. אופים עד להזהבה במשך 20 דקות.

6. מורחים את רוטב הפיצה על הבצק, מפזרים את שאר המוצרלה והפרמזן, השום והעגבניות ואופים עד להמסה של הגבינה ולקבלת בצק פריך, במשך 10 דקות נוספות.

7. מקשטים בבזיליקום ומזלפים מעל את החומץ הבלסמי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר