כרובית צלויה או מטוגנת עם טחינה
כרובית צלויה או מטוגנת עם טחינה (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ראש כרובית, טרייה או קפואה, מחולקת לפרחים
  • 1 כוס טחינה מוכנה או גולמית
  • 8 עגבניות שרי, חצויות
  • עלי כוסברה או בזיליקום, קרועים
  • חופן שבבי בצל קראנצ'י
  • צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה:

אאא

לחצו למתכון לטחינה מעולה

1. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את פרחי הכרובית עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג. לחלופין, אפשר לאפות את פרחי הכרובית עם מעט שמן זית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.

2. סמוך להגשה, יוצקים את הטחינה לצלחת גדולה או כלי הגשה שטוח. מפזרים מעל את פרחי הכרובית, חצאי העגבניות, עלי הכוסברה ושבבי הבצל. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח גס וצ'ילי גרוס.