מה נאכל היום?

מתכון לסלט ברוקולי קיצי עם רוטב שקדים קרמי

סלט ברוקולי נקי עם כרוב סגול, צימוקים, שקדים ובצל ירוק - עד כה נשמע טוב, אה? חכו, זה אפילו הולך ומשתפר באמצעות רוטב עשיר ומלא בטעם, שאין בו טיפת מיונז (תודה לקל) ומבוסס על רכיבים צמחיים בלבד. יש פה רכות, פריכות, מתיקות, מליחות, חמיצות וקרירות מרעננת שמנצחת על הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט ברוקולי קיצי עם רוטב שקדים קרמי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ראשי ברוקולי, חתוכים לפרחים קטנים
  • 2 כוסות כרוב סגול קצוץ דק
  • 1/2 כוס צימוקים מוזהבים
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • מלח
  • 2 כפות חמאת שקדים
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את הברוקולי, הכרוב, הצימוקים, השקדים והבצל הירוק ומערבבים.

2. מניחים את מיץ התפוזים, קורט מלח, חמאת השקדים, הבצל הסגול והשמן במעבד מזון וטוחנים, עד לקבלת תערובת חלקה.

3. יוצקים את הרוטב מעל הירקות ומקפיצים לשילוב.

4. מגישים מיד ומוסיפים עוד מיץ תפוזים, לפי הצורך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר