• זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן
  • 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים
  • מלח גס
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס מים או ציר עוף
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 3 כפות דבש
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק, בתוספת עוד לקישוט
  • זרעי שומשום, לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

1. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בקורט מלח נדיב ומבשלים עד שמתפתח קרום זהוב, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהשום מזהיב, במשך 2-3 דקות. מוסיפים פנימה את המים/ציר, רוטב הסויה, החומץ והדבש ואז מערבבים לשילוב אחיד. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8 דקות.

2. מוסיפים את הגזר וממשיכים בבישול עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב דביק, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-4 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום והבצל הירוק ומערבבים לשילוב מלא.

3. מקשטים בבצל ירוק יותר ושומשום ומגישים.