התוספת שתופסת

מתכון לתפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים

למנה הזו קוראים "אלגמג'ה ג'ורים" ופירושה: "אלגמג'ה" - תפוחי אדמה ו"ג'ורים - קלויים או מבושלים - מאכל ערב לחך העשוי מתפוחי אדמה שהוקפצו בציר, המתובלים ברוטב סויה ודבש. הוא יכול לכלול רק תפוחי אדמה, או בתוספת של ירקות אחרים - בצל, גזר, פלפל. מעדן פשוט וזול שקל להכין בבית. אכלו אותו עם אורז או הגישו אותו לצד המנה העיקרית שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תפוחי אדמה קוריאניים מתוקים ונימוחים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים
  • מלח גס
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס מים או ציר עוף
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 3 כפות דבש
  • 1 גזר, חתוך לקוביות
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק, בתוספת עוד לקישוט
  • זרעי שומשום, לקישוט

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בקורט מלח נדיב ומבשלים עד שמתפתח קרום זהוב, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהשום מזהיב, במשך 2-3 דקות. מוסיפים פנימה את המים/ציר, רוטב הסויה, החומץ והדבש ואז מערבבים לשילוב אחיד. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8 דקות.

2. מוסיפים את הגזר וממשיכים בבישול עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב דביק, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-4 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום והבצל הירוק ומערבבים לשילוב מלא.

3. מקשטים בבצל ירוק יותר ושומשום ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר