קרא קדיש

מה עשה הרב אורי זוהר בהלוויית הזמרת?

אילנה רובינא הייתה זמרת ישראלית מפורסמת, שנפטרה מנגיף הקורונה • הרשת התרגשה מההשתתפות של הרב אורי זוהר, והקדיש - "התנהגות אנושית מכבדת בזמן מגיפה" (ארץ)

(צילום מסך, מתוך יוטיוב)

לפני כשבוע, נפטרה הזמרת הישראלית אילנה רובינא מנגיף הקורונה. במסע הלווייתה השתתף גם הרב אורי זוהר.

בצעירותו, לפני חזרתו בתשובה, היו אורי זוהר ואילנה רובינא נשואים במשך כשנתיים. בצעירותה, הייתה רבינא מהזמרות המוכרות בישראל, ואף זכתה במקום הראשון בפסטיבל הזמר החסידי.

השבוע, פרסמה השחקנית יפעת מזרחי פוסט מרגש, שזכה לאלפי לייקים ושיתופים בפייסבוק, תחת הכותרת: "מה עושה רב חרדי בהלוויתה של אשת בוהמה וחברה שהלכה לעולמה?".

בדף הפייסבוק שלה כתבה השחקנית: "מכל הסיפורים ששמעתי וקראתי על הקורונה, הסיפור הזה הזיז מיתר בליבי. לפני כשבוע הלכה לעולמה ממחלת הקורונה הזמרת והדוגמנית לשעבר, אילנה רובינא".

"אילנה היתה בתם של חנה רובינא, הגברת הראשונה של התיאטרון, ושל אלכסנדר פן, המשורר הסוער והמוכשר. היא ידעה חיים סוערים מאד מכל בחינה, ושילמה מחירים כבדים".

הרב אורי זוהר (צילום: Gideon Markowicz/Flash90)

"בהלוויתה, כמו בכל ההלויות המתקיימות בתקופה זו, נכחו כעשרים איש בלבד. כשהסתיימו ההספדים הקצרים, קם גבר מבוגר, חרדי, עוד מעט בן תשעים, נתמך על ידי בנו, וקרא עליה קדיש בקול גדול".

מוסיפה מזרחי: "זה היה הרב אורי זוהר, שאילנה רובינא היתה אשתו הראשונה לפני שנים רבות. בשבועות האחרונים לחייה, כשהיתה בודדה במחלתה, טרח להתקשר אליה, לדבר איתה ולעודד את רוחה כל יום. הוא לא הפסיק להתפלל לשלומה".

"הסיפור הקטן הזה, על התנהגות אנושית מכבדת בזמן מגיפה, קדיש של גבר חרדי לאישה חילונית שפעם אהב, על חמלה, סליחה, זקנה ובדידות - גרם לי להזיל דמעה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
היא לא היתה בזמן שהוא חזר בתשובה אשתו הנוכחית אליה לא רצתה בהתחלה לחזור בתשובה אבל לאחר שבדקה את העניין הסכימה
ל 18
31
התפרסם פעם סרטון על זה
הרב הצדיק הזה מקפיד לאמר קדיש על רבים רב
30
איש גדול וצדיק
יהודי
29
הרב זוהר נשמה טובה שזוכרת את אהבתו הראשונה קנה סנגור לעצמו מכל הבחינות .
אושי
28
זה לא בן אדם, הוא מלאך
עמית
27
הרב אורי זוהר שליט"א, מנהל פנקס או יותר נכון מחברת עם כ-ל השמות של החבר'ה שלו מהעבר. על כ-ו-ל-ם הוא מתפלל כל יום. ועם חלקם הגדול בקשר טלפוני ואולי אף יותר מזה.! הוא דיבר על זה פעם. הוא מאוד מבין שאנשי הבוהמה, בזקנותם נופלים לשעמום ולדכאונות וכו', לא רוצה להאריך.... ידוע כי על חלק מאנשים אלו התבטא שי
ל3 ולידיעת כולם
26
הייתי שכן של הרב הקדוש הזה ואין לי ספק שהוא אחד מהצדיקים הנסתרים בדורינו
יעטי
Tzadik.... legamrei lo nistar
MAKIRO MI'KAROV
25
מגניב! איך שכולם מאמינים 'בקדיש' מזל שיש עכשיו קורונה ואסור להגיד מסכנים הנפטרים גם ואי אפשר יותר לעזור
קדיש
24
אורי זוהר הוא בן 84 ולא ״עוד מעט בן 90״ הוא הולך זקוף ולא נזקק לתמיכה אפילו לא למקל הליכה. כדאי לכתוב אמת ולדייק בפרטים.
דני
לא משנה הגיל העיקר הכמות במעשים במידות טובות את זה לוקחים איתנו לעולם הבא. שנזכה לקחת שקים מלאים במצוות ובמעשים טובים אמן!
יעקב
וואלה אחי ראיתי סרטון שלו לפני 3 שנים שהוא הולך מעט כפוף ולא בקלות כמו פעם... זה היה לפני 3 שנים בטח יותר קשה לו היום
רענן
רענן. ב-3 השנים שחלפו, מצבו הפיזי השתפר פלאים. הוא עושה כל בוקר ג'וגינג ברחוב סורוצקין כמו עלם צעיר.
מוטי
23
פשוט בכיתי.....
אסתר

אולי גם יעניין אותך:

עוד באנשים: