ליד הקפה

מתכון לעוגיות שחור לבן - קלאסיקה ניו יורקית מתוקה

המצב הפוליטי בארה"ב על סף פיצוץ אבל על דבר אחד רוב מוחלט של האזרחים שם מסכים: העוגיות האלה מופלאות. מתכון לעוגיות שחור לבן - קלאסיקה ניו יורקית מתוקה שתוכלו למצוא שם בכל מעדנייה ומאפייה, לרוב בגודל גדול במיוחד של כף יד. אגב הן יותר "מיני עוגות" סופר רכות מאשר עוגיות (מתכונים, אוכל)

עוגיות שחור לבן (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לעוגיות:
  • 150 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה בגודל XL, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3/4 1 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה
לציפוי:
  • 60 גרם חמאה לא מלוחה
  • 140 גרם שוקולד עם 35% מוצקי קקאו, קצוץ גס
  • 1 כפית קפה נמס מגורען
  • 2 כוסות אבקת סוכר - חשוב לנפות!
  • 2 כפות סירופ תירס בהיר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2-3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. ממקמים במרכז התנור 2 מדפים, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מכינים את העוגיות:
2. במיקסר, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-3 דקות עד לקבלת קצפת אוורירית ובהירה. מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, מקציפים היטב ומגרדים את דפנות הקערה בעזרת מרית.

3. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. כשהמיקסר עדיין על מהירות נמוכה, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והשמנת החמוצה - שליש אחד בכל פעם, ולאחר כל פעם מקציפים 2-3 סיבובים, רק לאיחוד בין המרכיבים. מכבים את המיקסר ומערבבים הכל בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

4. בעזרת כף גלידה בקוטר 5.5 ס"מ (או כף רגילה), גורפים מהבלילה ומסדרים בכל תבנית מוכנה 5 תלוליות עגולות עם רווח גדול כמה שניתן בין אחת לשנייה כי הבצק מתפשט לצדדים באפייה.

5. אופים את 2 התבניות יחד במשך 10 דקות ואז מסובבים כל תבנית ומחליפים בין המדפים כדי שהעוגיות ייאפו באופן שווה. אופים במשך 6-8 דקות נוספות, עד שהקצוות משחימים קלות וקיסם שננעץ בעוגיות יוצא נקי. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות ואז מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת תנור.

מכינים את הציפוי השחור והלבן:
6. לציפוי השוקולד, מניחים את החמאה, השוקולד והקפה בקערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל על חום גבוה במשך 30 שניות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לחימום ל-30 שניות נוספות ושוב מערבבים. חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד נמס כמעט לגמרי. מוציאים ומערבבים במרץ בעזרת כף עד לקבלת תערובת חלקה.

7. הופכים את העוגיות, כך שהצד השטוח שלהן כלפי מעלה ומורחים מציפוי השוקולד על צד אחד של כל עוגייה. מניחים את העוגיות בצד להתייצבות במשך 30 דקות.

8. לציפוי הווניל, מקציפים את אבקת הסוכר עם סירופ התירס, תמצית הווניל ו-2 כפות שמנת מתוקה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את שאר השמנת המתוקה בהדרגה, עד שמתקבל ציפוי חלק וסמיך מאוד. בעזרת כף, מורחים את הציפוי על החצי השני של כל עוגייה ומניחים להתייצבות במשך 30 דקות.

מגישים כמה שיותר טרי בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר