לכבוד שבת

מתכון לכדורי פיסטוק ושיבולת שועל ממכרים ללא אפייה

הכדורים הממכרים האלה יכולים להיות קינוח נהדר לסעודת השבת וגם להיות ה"משהו מתוק" הזה ליד הקפה בשאר השבוע (מתכונים, אוכל)

כדורי פיסטוק ללא אפייה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

לחמאת הפיסטוקים:
  • 2 כוסות פיסטוקים מקולפים
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן קוקוס, מומס
  • 1/8 כפית מלח ים
להרכבת הכדורים:
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות שיבולת שועל (רגילה, לא אינסטנט)
  • 1/4 כוס אננס מיובש, קצוץ (אפשר להחליף בפירות מיובשים אחרים)
  • 1/2 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מפזרים את הפיסטוקים בשכבה אחת וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 4-5 דקות. מוציאים את התבנית, מפזרים מעל את הקוקוס וקולים 3 דקות נוספות. פוקחים עין מקרוב כדי שהקוקוס לא יישרף.

2. מוציאים את הפיסטוקים והקוקוס מהתנור ושופכים אותם מיד בעודם חמים למעבד מזון. טוחנים במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הקינמון, הדבש, שמן הקוקוס המומס והמלח, טוחנים 5-10 דקות נוספות, עד לקבלת קרם חלק.

3. יוצקים את הקרם לסיר בינוני, מוסיפים את המייפל ושמן הקוקוס ומערבבים עד שאין גושים והמרכיבים מתאחדים לגמרי. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל, שיבולת השועל, האננס המיובש והקוקוס ומערבבים יחד (מומלץ לעשות זאת בעזרת מרית), עד שהרכיבים היבשים מצופים היטב ברכיבים הרטובים.

4. בעזרת כף גלידה גורפים עיגולים מהעיסה ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם אין לכם כף גלידה, יוצרים מהעיסה כדורים עגולים בידיים רטובות מעט.

5. מפזרים מעל קוקוס טחון ו/או פיסטוקים קצוצים ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות לפחות. מפשירים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר