גולאש בשר וירקות שורש עם יין אדום
גולאש בשר וירקות שורש עם יין אדום (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 כפות שמן
  • 1.5-2 ק"ג בשר לגולאש, חתוך לקוביות
  • 10 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 3 בצלים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
  • 4 זוקיני או קישואים בהירים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים מקולפות ושלמות
  • מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן עד להזהבה. 

2. מוסיפים לסיר את הבצלים, הזוקיני, הגזרים ותפוחי האדמה. ומערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 5-7 דקות.

3. מוסיפים לסיר את שיני השום בשלמותן, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל את היין ומערבבים בעדינות.

4. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהירקות רכים והנוזלים מצטמצמים.