פאי פירות במילוי קרם פטיסייר - פרווה
פאי פירות במילוי קרם פטיסייר - פרווה (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם מרגרינה / תחליף מרגרינה
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 ביצה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • לקרם פטיסייר: 
  • 400 גרם (1 פחית) קרם קוקוס
  • 4 חלמונים
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • טופינג: 
  • תותים, קיווי, אוכמניות, אננס - טריים וחתוכים

אופן ההכנה:

אאא

1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את כל חומרי הבצק היטב לכדור אחיד. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים במקרר במשך 20 דקות.

2. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים איתו תבנית פאי עגולה. חותכים את שולי הבצק שעוברים את שולי התבנית.

3. "מרפדים" את הבצק בנייר אפייה מקומט ומפזרים עליו שעועית יבשה כמשקולת (אפייה עיוורת). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד ששולי הפאי מזהיבים.

4. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים את קרם הקוקוס עם אבקת הסוכר. בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים עם הקורנפלור. כשקרם הקוקוס נמס וחם, יוצקים אותו בהדרגה, מעט בכל פעם (כדי לא לקבל חביתה) ואחרי כל פעם, טורפים היטב לשילוב מלא, ממשיכים עד שקרם הקוקוס כולו מוטמע בחלמונים ומתקבל קרם בהיר ואחיד.

5. יוצקים את הקרם בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת קרם סמיך ואז יוצקים את הקרם לקערה ונותנים לו להצטנן לגמרי.

6. כשהפאי אפוי ומוכן, יוצקים לתוכו את הקרם ומסדרים מעל את הפירות החתוכים. שומרים בקירור עד להגשה.