התוספת שתופסת

מתכון לברוקולי מוקפץ פיקנטי שעטוף בפירורי לחם

אין שום דבר רע בברוקולי אפוי, אבל למען העניין, מוטב לגוון מדי פעם. הערב אנחנו מכינים את מנת פרחי הברוקולי החריפים הללו. היא פשוטה, טעימה, אהובה וכוללת ציפוי של פירורי לחם - תכלס, מה יכול להיות רע? (מתכונים, אוכל)

ברוקולי מוקפץ פיקנטי שעטוף בפירורי לחם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס בתוספת 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח, לפי הצורך
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 900 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים (6-7 כוסות בסך הכל)

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר מים גדול לרתיחה, על אש גבוהה. לבינתיים, במחבת גדולה, מחממים כף אחת משמן הזית, על אש בינונית. כשהוא מתחיל לרתוח, מוסיפים את פירורי הלחם וקורט מלח ומקפיצים עד לקבלת גוון זהוב ופריכות, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-5 דקות. מעבירים לצלחת לצינון.

2. מנגבים את המחבת ומוסיפים את שאר השמן, הצ'ילי הגרוס והשום. מחממים רק עד שהשום מתחיל לרחוש, במשך כ-2 דקות ואז מסירים את המחבת מהאש ומניחים בצד.

3. כשהמים רותחים, מוסיפים את הברוקולי ומבשלים עד שהוא רך, במשך 3-5 דקות, תלוי בגודל הפרחים. מסננים את המים.

4. מחממים את השמן עם השום על אש בינונית-גבוהה, עד שהשום מתחיל לרחוש, במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, מתבלים בקורט מלח ומבשלים במשך כ-30 שניות, מקפיצים לכיסוי. מעבירים את הברוקולי לצלחת, מפזרים מעל את פירורי הלחם ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר