עוגת גלידת קפה אפויה עם קרם קקאו ומסקרפונה
עוגת גלידת קפה אפויה עם קרם קקאו ומסקרפונה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 450 מ"ל גלידת קפה איכותית, רכה מאוד
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי)
  • לקרם:
  • 220 גרם גבינת מסקרפונה, רכה
  • 2-3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את הגלידה והקמח עד לקבלת תערובת אחידה - בשלב זה תוכלו לערבב פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, שוקולד קצוץ או כל תוספת שתרצו. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35-40 דקות.

2. מקציפים את המסקרפונה עם הקקאו ותמצית הווניל עד לקבלת קרם אחיד.

3. כשהעוגה מוכנה, ממתינים שהיא תצטנן לחלוטין ומורחים עליה את הקרם מלמעלה. אפשק לקשט בשקדים פרוסים קלויים קלות ו/או שוקולד חלבי, מריר או לבן מגורד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!