במליאת הכנסת

ח"כ מאיר פרוש מבקש מהקב"ה: נקום בליברמן

ח"כ מאיר פרוש נאם במליאת הכנסת וביקש מהקב"ה לנקום בליברמן: "מהקב"ה אנחנו אומרים לו - תנקום בו, כיוון שהוא עושה את זה לנו כיוון שאנחנו מקיימים את המצוות" (חרדים)

בנאום שנשא במליאת הכנסת ביקש ח"כ מאיר פרוש (יהדות התורה) מהקב"ה לנקום בשר האוצר, אביגדור ליברמן: "תנקום בו, כיוון שהוא עושה את זה לנו, כיוון שאנחנו מקיימים את המצוות".

"המדרש אומר בפרשת מטות", פתח פרוש את נאומו: "הקב"ה אומר למשה רבינו נקום את נקמת בני ישראל, ומשה רבינו מיד אומר, נקם את נקמת ה' במדיין. אומר המדרש: אמר הקב"ה להם: דין שלכם מתבקש שגרמו לי להזיק אתכם, אמר משה - ריבון העולמים אם היינו ערלים או עובדי עבודה זרה או כופרי מצוות לא היו שונאים אותנו ואינם רודפים אחרינו".

"למה משה רבינו אומר נקמת השם כי אם היינו ערלים גויים אם היינו כופרי מצוות אם היינו עובדי עבודה זרה לא היינו שונאים אותנו לא היו רודפים אותנו, אלא אומר משה רבינו בשביל תורה ומצוות שנתת לנו לכן שונאים אותנו, לכן רודפים אותנו, הילכך הנקמה היא שלך הקב"ה, בגלל שאנחנו מקיימים את המצוות שלך, בגלל שאנחנו שומעים למה שאתה אומר".

בשלב הזה עבר ח"כ פרוש לדבר על גזירות תשפ"א: "מה שעובר עלינו, הניסיון הזה ששר האוצר ליברמן מבקש לפגוע בנו דווקא בנו, זה רק מכיוון שאנחנו מקיימים מצוות, רק מכיוון שאנחנו רוצים לקדש שם שמים, רק מכיוון שאנחנו אדוקים במצוות בתורה. לכן הוא שונא אותנו לכן הוא רודף אותנו. מה שאנחנו צריכים, להמשיך הלאה בקיום המצות".

"אבל אנחנו מבקשים לריבונו של העולם: נקם נקמת השם במדין, תנקום בו בגלל שהוא עושה את זה לנו, בגלל שאנחנו מקיימים את המצוות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

75
רק אני חושבת שהחכים החרדים לא מייצגים באמת את החרדים? נהיו עבדים לכסף ולא מפסיקים לקלל אז מה אם הקללות לקוחות מהתנך ( שזו בושה בפני עצמה )
אני
74
מר פארוש אל תהיה פרשן גדול בכתובים ובמדרשים, ותפסיקו לחלל ש"ש חדשים לבקרים בדברי שחץ קללות וגידופים והסתה קיצונית כי עליך פרוש יש גם להביא כתובים שמוכיחים לנקום בך נקמת מדין,
פארקוש
73
הוא נגדכם לא בגלל קיום מצוות. גם החברה של הציונות הדתית מקיימים מצוות. אלא כי אינכם עובדים. וראו דברי הרמב"ם החריפים על מי שאינו עובד ומצפה שהציבור יםרנס אותו.
ללא שם
תלמד ותבין
אנונימי
אז נגלה לך סוד : בזכות התורה גם היהודים שאינם שומרי תורה חיים ונושמים.
אסתר
72
האשכנזים הם אלו שהכניסו לעם שלנו את כל שונאי הדת וגם לא עושים מספיק כדי לקרב ליהדות .
א
71
ומה הועלת בגימיק המטופש הזה? שמת את היהדות ללעג וקלס! אין יותר מה לעשות אז מקללים? אתה מבזה את קודשי ישראל!! זה מה שהקב"ה בשבילנו? קל נקמות? פשוט ביזיון!
מתביישת
70
מעניין שאף אחד לא חשב על קודם, כעת הקב"ה יודע מה לעשות, אי אי אי פרוש הזדקנת בקושי מוציא מילה מהפה.
אליהו
לכל תפילה יש השפעה. תפילה שלי ושלך ושלכם ושלנו, א אפשר לשער כוחה של כל תפילה ותפילה. אל תזלזלו. ליברמן מאבד עוד ועוד שנים מחייו הטמאים. ואף אחד לא מקנא במה שמחכה לו בחיים שלאחר המוות... מסכן. רחמנות. ממחטיאי הרבים - אין לו חלק לעולם הבא ואין מספיקין בידו לעשות תשובה. לא מקנא בגורל האומלל שלו.
...
69
לך לישון על האף. רוצה כסף? תתפלל לפרנסה. אם היה בית מקדש הוא היה נחרב בגלל השנאה שאתם מפיצים!
אזרחית עובדת שחולמת לקנות בית
68
אני באמת יכולה להבין אותו (לא מסכימה איתו ) אבל לבקש מאלוקים 'לנקום' זאת לא יהדות מביך
אני
67
במקום כל זה תבקשו מהשם את המחסור.ומה יגיע לך אם ליברמן יקבל עונש !.
אבאתו
66
כל המגיבים ביגנתו של פורוש אינם חרדים וכנראה הצביעו לסמוטריץ'
זאב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: