מה נאכל היום?

מתכון לפסטה עם עגבניות שרי 'מתפוצצות', תירס ומוצרלה

עבור רוב האנושות, קיץ = בריכה וארטיקים. לנו הוא מזכיר מיד תירס ועגבניות וזו היתה ההשראה לפסטה הזו עם עגבניות שרי קלויות וניגרות ותירס טרי. שימו לב! הטריק לקבלת תוצאה עסיסית במקסימום נעוץ במי הפסטה. הקפידו לשמור מעט מהם לפני סינון האטריות - הם יתבשלו עם הירקות וישלימו את הטעמים החסרים במנה (מתכונים, אוכל)

פסטה עם עגבניות שרי 'מתפוצצות', תירס ומוצרלה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 280 גרם אטריות ספגטי
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 450 גרם עגבניות שרי
  • 2 קלחי תירס (גרעינים מופרדים)
  • 230 גרם מוצרלה מגורדת
  • בזיליקום טרי קצוץ, לקישוט
  • מלח גס, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מבשלים את הפסטה במשך 7-8 דקות, עד למצב אל דנטה. שומרים כוס אחת ממי הפסטה לפני הסינון.

2. בינתיים, במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים את העגבניות והתירס, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהעגבניות 'מתפוצצות' ומשחררות את מיציהן והתירס מתחיל להתקרמל, כ-5 דקות.

3. כשהפסטה מגיעה למצב אל דנטה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת. (לחלופין, ניתן להשתמש במלקחיים כדי להעבירה ישירות מהסיר למחבת.) מוסיפים כ-1/4 כוס ממי הפסטה השמורים ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהפסטה נראית מצופה ומבריקה, כ-2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

4. מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות ומוסיפים מעל כל אחת כמות נאה של מוצרלה מגורדת. מקשטים בבזיליקום, עוד פלפל גרוס ומלח גס ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר