• זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 280 גרם אטריות ספגטי
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 450 גרם עגבניות שרי
  • 2 קלחי תירס (גרעינים מופרדים)
  • 230 גרם מוצרלה מגורדת
  • בזיליקום טרי קצוץ, לקישוט
  • מלח גס, לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

1. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים. מבשלים את הפסטה במשך 7-8 דקות, עד למצב אל דנטה. שומרים כוס אחת ממי הפסטה לפני הסינון.

2. בינתיים, במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3 דקות. מוסיפים את העגבניות והתירס, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהעגבניות 'מתפוצצות' ומשחררות את מיציהן והתירס מתחיל להתקרמל, כ-5 דקות.

3. כשהפסטה מגיעה למצב אל דנטה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת. (לחלופין, ניתן להשתמש במלקחיים כדי להעבירה ישירות מהסיר למחבת.) מוסיפים כ-1/4 כוס ממי הפסטה השמורים ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהפסטה נראית מצופה ומבריקה, כ-2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

4. מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות ומוסיפים מעל כל אחת כמות נאה של מוצרלה מגורדת. מקשטים בבזיליקום, עוד פלפל גרוס ומלח גס ומגישים.