בושות • צפו

הנשיא ביידן נתפס בשקר - בגלל בית הכנסת

בשיחה עם מנהיגים יהודיים ורבנים לקראת ראש השנה, טען ביידן כי ביקר בביהכ"נ בפיטסבורג שספג פיגוע ירי, אך מהנהלת בית הכנסת נמסר כי לא היו דברים מעולם (אקטואלי)

נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, נתפס בשקר - בגלל דבריו לגבי בית הכנסת הקונסרבטיבי 'עץ חיים' בפיסטבורג.

הנשיא קיים אמש (חמישי) שיחה עם מנהיגים יהודיים ורבנים מרחבי ארצות הברית, לקראת ראש השנה ופרוס השנה היהודית החדשה. במסגרת זו, פרסם מסר מצולם, שבו עסק בנושאים אקטואליים.

בין היתר, שוחח על פגישתו עם ראש ממשלת ישראל נפתלי בנט ("הוא ג'נטלמן, יש לו השקפת עולם שמרנית"), על נישואי בתו ליהודי ("ביקשתי שינגנו שם "On Eagle’s Wings" אבל במקום זאת ניגנו "הבה נגילה") ועל שיחותיו עם ראש הממשלה גולדה מאיר.

בהמשך התייחס ביידן לפיגוע הרצחני שהתרחש לפני קרוב לשלוש שנים בבניין 'עץ חיים – אור לשמחה' בעיר פיטסבורג, בו נרצחו 11 מתפללים בירי מאקדחו של האנטישמי רוברט באוורס.

לדבריו של ביידן, הוא ביקר במקום לאחר הפיגוע; "אני זוכר שהקדשתי זמן בבית הכנסת עץ חיים, להיות שם, לשוחח איתם", אמר לרבנים אמש.

אך בבית הכנסת הכחישו את דבריו והבהירו כי הם שקר. בארב פייגה, מנהלת בית הכנסת, מסרה כי בשלוש השנים שחלפו מאז אותה שבת לא הגיע ביידן למקום. את הדברים אמרה ל'ניו יורק פוסט'.

מהבית הלבן לא הגיבו לידיעה, שפורסמה בכלי התקשורת בארצות הברית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
אוקיי, מגיע לכל היהודים החרדים בארה"ב שהצביעו עבורו ולא שמו לב למרות ההזהרות.
ריבלין
21
שנתפש פעם האמירות אמת
דבר השמים
20
אהההההה אז זה היה החלום שלו כשהוא נרדם עם בנט נו נו
המבין
19
אתם מחפשים בנרות השקרים של ביידן אך מסתירים מכולנו את מבול השקרים של טרטמפ!!!
עקיבא
18
התבנטט מיוסי בנט כנראה שהשקרים של בנט מדבקים יותר מזן הדלתא שהוא מנסה להנדס פה
ללא שם
17
זה אותו שקר של: בנט הוא ג'נטלמן...
פיטפוט
16
סליפי ג'ו...
שקרן, שכחן או גם וגם?
15
חחח אחרי פגישה אחת עם בנט וכבר גם הוא נהיה שקרן...
המאבחן
14
איך לא ילמד לשקר אם גדול השקרנים בעולם היה איתו 50 דקות הוא לא אשם
אפידמיולוג
13
חחחח הפרצופים שהמתרגמת שלו עושה.. קורעתתת!!!
===============

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: