עיקרית לחג

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה - הכי חגיגי והכי פשוט

אין שולחן שבת או חג שלא כולל מנת עוף ותפוחי אדמה - ואם זה כבר קורה, הנה גרסה מוצלחת וטעימה במיוחד: מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה - מנה חגיגית עם השראה פורטוגזית שכל כך פשוט וקל להכין אותה (מתכונים לסוכות, אוכל)

עוף בתנור עם תפוחי אדמה (צילום: Ravsky on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כרעי עוף או 6 חלקי עוף - משולשים ושוקיים
  • 500 גרם תפוחי אדמה, מקולפים ופרוסים לעיגולים בעובי 2.5 ס"מ
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים

למרינדה:

  • 1 כף תערובת תיבול איטלקי או תערובת של רוזמרין, בזיליקום ואורגנו מיובשים
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
  • 1 כף סוכר
  • 4 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 10-12 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל רכיבי המרינדה ומתבלים במלח לפי הטעם. מוסיפים לקערה את נתחי העוף ומצפים אותם במרינדה באופן יסודי. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות עד 10 שעות.

2. משמנים בשמן זית תבנית גדולה ומסדרים עליה בשכבה אחת את תפוחי האדמה. מסדרים מעל את פרוסות הבצל ומתבלים הכל בקורט מלח.

3. מסדרים את נתחי העוף על תפוחי האדמה והבצל, יוצקים מעל את המרינדה שנותרה בקערה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך שעה או עד שהעופות ותפוחי האדמה מבושלים.

(צילום: Ravsky on Shutterstock)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר