לכבוד שבת

מתכון לעוף בתנור ברוטב מתקתק של ריבת משמשים

כשמורן פינטו הייתה נערה צעירה, היא אכלה את המנה הזו אצל משפחה אמריקאית והתאהבה. מאז, היא לא מפסיקה להכין את המתכון הנהדר הזה שסוגר פינה מהירה וטעימה לעוף של שבת: מתכון לעוף בתנור ברוטב מתקתק של ריבת משמשים, לימון ושבבי בצל (מתכונים לשבת, אוכל)

עוף בתנור ברוטב מתקתק של ריבת משמשים ושבבי בצל (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • 3 כפות ריבת משמשים
  • 3 כפות קטשופ
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שבבי בצל או אבקת בצל

אופן ההכנה:

1. מסדרים את חלקי העוף בתבנית פיירקס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה, ללא כיסוי.

2. במקביל, מניחים בסיר קטן את ריבת המשמשים, הקטשופ ומיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת מרקחת אחידה. מערבבים פנימה את שבבי הבצל ומכבים את האש.

3. לאחר שהעוף נאפה שעה, מוציאים מהתנור, שופכים עליו את הרוטב ומחזירים לתנור לאפייה של שעה נוספת.
שומרים את התבנית על הפלטה עד להגשה - אך לא ישירות עליה, כדי שלא יישרף.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר