טארטלט גנאש שוקולד וקרם שקדים
טארטלט גנאש שוקולד וקרם שקדים (צילום: sheri silver on Unsplash)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבסיס הטארטלט:
  • 1/2 1 כוסות שבבי / פתיתי קוקוס (קוקוס מגורר, אך לא דק מדי)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר
  • לגנאש השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה חלבית או תחליף פרווה
  • לקרם השקדים:
  • 1 חלבון ביצה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם ממרח שקדים איכותי
  • 6 כפות אבקת סוכר מנופה
  • 12 שקדים שלמים

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, מערבבים את הקוקוס, הסוכר וחלבוני הביצה עד לקבלת תערובת אחידה. משמנים תבנית מאפינס עם 12 שקעים ומרפדים כל שקע בתערובת - את התחתית והדפנות. מהדקים היטב.

2. אופים את הקלתיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות או עד שהן מזהיבות בקצוות. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת עד שהן יציבות ואז מחלצים אותן מהתבנית ונותנים להן להצטנן לגמרי.

מילוי הגנאש:
3. מניחים את השוקולד-צ'יפס בקערה. מחממים בסיר קטן את השמנת החלבית או הפרווה על אש בינונית ומסירים מהאש מיד כשעולות בועות זעירות. יוצקים אותה ישירות על השוקולד, ממתינים 5 דקות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את גנאש השוקולד ל-6 קלתיות מוכנות ואם רוצים, אפשר לפזר מעל מעט שבבי מלח ים דק או אגוזים קצוצים.

מילוי קרם השקדים:
4. בקערת מיקסר, מקציפים את החלבון לקצף בהיר, מוסיפים את ממרח השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם חלק. מזלפים את הקרם בצורה אחידה ל-6 קלתיות ואז מסדרים אותן בתבנית ואופים במשך 10 דקות עד להזהבה קלה של המילוי. מוציאים מהתנור, מסדרים אותן על רשת לצינון ונועצים במכרז של כל טארטלט שקד שלם.

שומרים את הטארטלטים בכלי מכוסה במקרר עד להגשה.