לכבוד שבת

מתכון לעוף ברוטב שום עם נגיעות סויה וליים

עוף בשרני עטוף ברוטב מענג של שום, המון שום, בצל ירוק ונגיעות של רוטב סויה ומיץ ליים. כן, הכוכב האמיתי במנה הזו זה בכלל הרוטב והוא מתחנן לטבילה הגונה עם חלה טובה. מנה עיקרית מושלמת ופחות שגרתית לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

עוף ברוטב שום עם נגיעות סויה וליים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם חלקי עוף - משולשים ושוקיים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 ענפי בצל ירוק
  • 1 ראש שום, לא מקולף וחצוי לרוחב
  • 2 שיני שום, מקולפות ומגורדות דק
  • 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי
  • 1 כף רוטב סויה

להגשה: מיץ ליים סחוט, בצל ירוק פרוס

    אופן ההכנה:

    1. מתבלים את העופות במלח ופלפל משני הצדדים.

    2. במחבת גדולה עם שוליים גבוהים, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את העופות כשהצד של העור כלפי מטה ומבשלים אותם ללא הפרעה במשך 8-10 דקות, עד שהעור נעשה פריך והעופות מגירים שומן. בעזרת מלקחיים, הופכים את העופות בזהירות ומבשלים במשך 4-6 דקות, עד להזהבה יפה.

    3. מוסיפים למחבת את שני חצאי ראש השום, כשהצד החתוך כלפי מטה, ואת שני ענפי הבצל הירוק בשלמותם. מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את השום והבצל בנוזלים שבמחבת ומטגנים במשך 3 דקות, עד שהבצל משחים קלות. מוסיפים את השום המגורד ומערבבים יחד במשך 1-2 דקות - נזהרים שהוא לא יישרף.

    4. מוסיפים למחבת את מיץ הליים, רוטב סויה וכוס מים. מביאים לרתיחה ואז מכסים חלקית את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהעופות רכים לחלוטין, כמעט מתפרקים מהעצם, והנוזלים מצטמצמים ביותר מחצי.

    מכבים את האש, מסירים את שני חצאי ראש השום מהמחבת ומגישים מיד, חם, או שומרים במקום גבוה על הפלטה ולא ישירות עליה. מגישים עם בצל ירוק פרוס ומיץ ליים סחוט טרי.

    (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר