חנוכה

מתכון לטבעות ספינג' טעימות בטירוף שתמשיכו להכין כל השנה

הספינג’ הוא מאכל צפון אפריקאי, העשוי מבצק שמרים, מטוגן בשמן עמוק ודומה לסופגניה, רק שונה בצורתו: מחורר במרכז או נראה ככדור מתוח. הוא מוגש באירועים חגיגיים שונים ולא רק בחנוכה, בשיטות שונות: טבול בסוכר, עם אבקת סוכר מעל, או עם דבש בצד. אני אוהבת את האופציה הראשונה (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
אתם הולכים לאמץ אותן לכל השנה: טבעות ספינג' טעימות בטירוף (צילום: חיה דר)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 25 גרם שמרים טריים + 25 גרם משפר אפייה / 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות גדושות סוכר לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כף ברנדי
  • 1/4 כפית מלח
  • 350 מ"ל מים מינרליים פושרים
  • 1 ליטר שמן - לטיגון
  • סוכר לבן - לטבילה

אופן ההכנה:

1. יוצקים את המים לקערת מיקסר המצוידת בוו לישה. מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים ומשהים כ-10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח - ולשים במהירות נמוכה, 6 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי.

2. מחממים את השמן עד 160 מעלות (לפני רתיחה). מכינים משטח משומן. תולשים חתיכות בצק, מגלגלים לכדורונים ומניחים על המשטח. משמנים את כפות הידיים, נוטלים את הכדורים, יוצרים חור במרכזם בעזרת האצבעות ומכניסים לסיר לטיגון של כ-2 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון חום-זהוב.

3. מוציאים לכלי המרופד בנייר סופג. טובלים מכל צד בצלחת עם הסוכר ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר